“Ziua Instituției Prefectului” în județul Hunedoara

Home Administrație “Ziua Instituției Prefectului” în județul Hunedoara
“Ziua Instituției Prefectului” în județul Hunedoara

Conform Legii nr. 348 din 2018, ziua de 2 aprilie a fost instituită ca “Ziua Instituției Prefectului”. Pentru marcarea acestei zile, deosebit de importantă și pentru sistemul administrației publice din județul Hunedoara, la inițiativa prefectului de Hunedoara, Tiberiu Fabius Kiszely, la Deva a fost organizată o Ședință Extraordinară a Colegiului Prefectural.

De asemenea, în cadrul unui eveniment inedit, câte un elev desemnat de Consiliul Județean al Elevilor Hunedoara a fost prezent în data de 2 aprilie, în fiecare instituție publică din municipiul Deva, participând alături de conducătorul instituției la activitățile curente ale acesteia. ”Această activitate și-a propus informarea, formarea și consilierea actualei generații de elevi din județul nostru cu privire la atribuțiile instituțiilor publice”, a precizat prefectul Tiberiu Fabius Kiszely. 

În cadrul ședinței festive a Colegiului Prefectural, elevii și-au prezentat concluziile privind experiența dobândită la instituțiile-gazdă. Ședința a fost urmată de o festivitate de decernare a unor diplome de excelență fiecărui elev participant, în semn de apreciere și mulțumire pentru implicarea în activitățile desfășurate la nivelul instituțiilor publice din județul Hunedoara.

Manifestările s-au încheiat cu un recital de muzică clasică oferit de elevii și de profesorii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva.

La evenimentul festiv, prilejuit de aniversarea ”Zilei Instituției Prefectului” în județul Hunedoara au participat și Sorin Adrian Vasilescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, membrii Colegiului Prefectural Hunedoara, precum și a reprezentanți ai tuturor instituțiilor partenere din județ.  ”În mod special, mulțumim Inspectoratului Școlar Județean, gazda noastră, Serviciului județean al Arhivelor Naționale și Consiliului Județean al Elevilor, pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment, dar și Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ”Sarmizegetusa” din județul Hunedoara și Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” Orăștie pentru diplomele și plachetele acordate Instituției Prefectului-Județul Hunedoara cu această ocazie”, a mai spus prefectul Tiberiu Fabius Kiszely.