Spitalul județean de Urgență Deva / Comunicat de presă

Home Stiri la zi Spitalul județean de Urgență Deva / Comunicat de presă

În legătură cu relatările asumate recent în spațiul public, care fac referire la un incident produs în timpul unor verificări/testări ale personalului din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Deva, facem următoarele precizări:

La nivelul SJU Deva există proceduri de verificare/testare atât a personalului medical (medici, asistenți, infirmieri), cât și a îngrijitorilor cu privire la modul în care își îndeplinesc sarcinile de serviciu. În mod absolut regretabil, dar în urma unei simple întrebări adresată pe un ton civilizat, una dintre angajatele SJU Deva a avut o reacție emoțională puternică, context în care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acest fapt poate fi confirmat de toți cei prezenți, inclusiv de persoana în cauză.

Folosirea dezinformărilor, dar și a termenilor de „cocină” și „jeg” la adresa Spitalului Județean de Urgență din Deva, sunt de natură să afecteze grav încrederea populației în sistemul public de sănătate. În același timp, această atitudine este o ofensă gravă adusă personalului medical din cadrul SJU Deva care depune toate eforturile pentru a asigura un act medical de calitate pacienților din județul Hunedoara.

Respingem cu fermitate acuzațiile iresponsabile lansate în mediul on line de către anumiți oameni politici care folosesc sistemul public de sănătate pentru a câștiga capital politic.

Manager,

Adina Pera Ștefănie