Costel Avram: ”Consiliul județean Hunedoara are în 2019 cel mai mare buget din istoria instituției. Bani pentru investiții ajung și în Valea Jiului !”

Home Administrație Costel Avram: ”Consiliul județean Hunedoara are în 2019 cel mai mare buget din istoria instituției. Bani pentru investiții ajung și în Valea Jiului !”
Costel Avram: ”Consiliul județean Hunedoara are în 2019 cel mai mare buget din istoria instituției. Bani pentru investiții ajung și în Valea Jiului !”

Consiliul județean Hunedoara va avea la dispoziție, în anul 2019, un buget total estimat, atât la venituri cât și la cheltuieli, în valoare de nu mai puțin decât 255.962.000 lei. ”Practic, Consiliul județean are anul acesta cel mai mare buget din întreaga existență a acestei instituții !”, arată Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

În opinia acestuia, resursele bugetare ale instituției publice județene ajung și pentru buna funcționare a acesteia, a celorlalte instituții aflate în subordine sau coordonare, ajung și pentru a putea acorda un sprijin consistent autorităților publice locale dar mai ales ajung pentru realizarea investițiilor pe care și le propune conducerea executivă a Consiliului județean. În această direcție, în proiectul de buget supus dezbaterii publice, numai pentru capitolul ”Transporturi” în care sunt cuprinse investițiile în instrastructura rutieră județeană, este cuprinsă suma de 46.963.000 lei. ”Vor exista lucrări de investiții în reabilitarea și modernizarea drumurilor județene în toate zonele județului. Și la acest capitol, am acordat atenția cuvenită Văii Jiului, unde avem în vedere finanțarea unor lucrări de infrastructură rutieră la cele mai importante drumuri care duc spre stațiunile turistice montane sau care pot deschide noi oportunități pentru dezvoltarea turismului în Valea Jiului”, spune Costel Avram.

Astfel, administratorul public al județului Hunedoara arată că în 2019, pentru Valea Jiului, vor fi finanțate și executate lucrările de modernizare a DJ 667
Lupeni-Straja, pe care va fi turnat stratul de asfalt de uzură, pe întreaga porțiune a acestuia, astfel încheindu-se practic procesul de modernizare al acestui drum extrem de important pentru dezvoltarea turismului în stațiunea de la Lupeni. Tot pentru zona Munților Vîlcan, Consiliul județean Hunedoaa și-a propus anul acesta să finanțeze reabilitarea unui alt drum județean cu potențial turistic mare. ”Este vorba despre drumul județean care leagă zona Uricaniului de județul Gorj, de la barajul de Valea de Pești, peste Munții Vîlcan, până în comuna Runcu din județul Gorj. Este un drum care străbate o zonă foarte frumoasă și care va deveni un nou traseu pentru turismul rutier dar și un
argument important pentru demararea unor investiții de către dezvoltatorii în turism”,
spune Costel Avram.

Aceleași argument stau și baza deciziei pe care a luat-o Consiliul județean Hunedoara de a ”prinde” în bugetul pentru acest an, sumele necesare pentru suplimentarea proiectului de modenizare a DJ 709F Cabana Rusu-Parâng, aflat deja în execuție, cu ultima porțiune a acestui drum, cuprinsă între stația intermediară a telescaunului vechi și Școala Sportivă. În Parâng, vom rezolva problema asfaltării drumului județean care urcă în munte, pentru că am stabilit să finanțăm și ultima porțiune a acestuia, de la pilonul 17, până la Scoala Sportivă, drum pe care vrem să îl facem chiar în acest an. Dacă și cei de la fima care lucrează pe tronsonul de drum cuprins de la Cabana Rusu până la pilonul 17 vor finaliza execuția investiției așa cum au promis, atunci până la finalul acestui an, în Parâng se va putea urca până sus la Școala Sportivă, cu mașina, pe asfalt nou”, spune Costel Avram.

Acesta a mai precizat că una din investițiile ”restante” pe care Consiliul județean le-a promis, dar nu a reușit încă să le pună în aplicare, va fi și ea efectiv realizată în acest an. ”Vom rezolva anul acesta, în mod cert, problema sensului giratoriu de la intersecția drumului național 66 cu drumul principal care merge la Petrila. Necesitatea configurării unui sens giratoriu la Dărănești a fost discutată de mai multă vreme, iar anul acesta îl vom și realiza”, a mai spus Avram.

Desigur, Consiliul județean Hunedoara preconizează și alte investiții publice care vor fi realizate în acest an pentru comunitățile locale din Valea Jiului. Administratorul public Costel Avram arată că, spre exemplu, în 2019 va fi realizată alimentarea cu apă potabilă a stațiunii turistice Pasul Vîlcan, va fi susținut proiectul privind amenajarea unor trasee de cicloturism în Valea Jiului. De asemenea, vor fi finanțate unele investiții și cheltuieli privind domeniul sănătății, educației, culturii, religiei sau sportului.

Bugetul local al Consiliului județean Hunedoara se află în dezbatere publică până în data de 17 aprilie, urmând ca în 18 aprilie acesta să fie supus
dezbaterii finale și aprobării în ședința Consiliului județean Hunedoara. ”S-a întârziat destul de mult cu aprobarea bugetelor publice în acest an, fapt care ne-a ținut în loc cu demararea multor proiecte pe care le avem în vedere pentru acest an. Eu sper însă că, după votarea bugetului, vom putea trece cât mai repede peste celelalte etape prevăzute de lege, astfel încât să putem începe lucrările la toate aceste investiții pe care le-am bugetat, atât în Valea Jiului, cât și în restul județului”, a concluzionat Costel Avram.