Cercetătorii INSEMEX își duc invențiile la Salonul Internațional de la Geneva

Home Economie Cercetătorii INSEMEX își duc invențiile la Salonul Internațional de la Geneva

În a doua jumătate a acestei săptămâni, mai exact în perioada 10-14 aprilie 2019, cercetătorii Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Securitate Minieră și protecție Explozivă (INSEMEX) din Petroșani vor fi prezenți la Salonul Internațional al Cercetării de la Geneva (Elveția).

Directorul general al INSEMEX, dr.ing. George Artur Găman spune că instituția pe care o conduce a fost selectată din nou de către Ministerul Cercetării și
Inovării să reprezinte România la acest important salon mondial din Elveția, în care-și dau întâlnire cei mai buni cercetători ai lumii. “Acest Salon este considerat cel mai important eveniment din lume dedicat exclusiv invențiilor și reprezintă o piață unică în ceea ce privește licențele pentru industriași, distribuitori și experți financiari, aflați mereu în căutare de noi  produse. În plus, evenimentul se bucură de sprijinul Guvernului Federal Elvețian, alături de orașul Geneva și de sprijinul WIPO, Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale. Este evident, o onoare pentru noi să putem fi din nou prezenți la acest eveniment și să repezentăm România la nivel mondial”, a declarat dr.ing. George Artur Găman.

Standul de prezentare al României la Salonul Internațional de Cercetare Inovare de la Geneva va fi realizat sub egida Ministerului Cercetării și Inovării, instituție care asigură atât selecția invențiilor cât și costurile participării la acest eveniment. Anul acesta, România va prezenta un număr de 30 de invenții din diferite domenii de activitate. Dr.Ing. George Artur Găman precizează că INCD-INSEMEX va prezenta la acest Salon, lucrarea intitulată ”Stand pentru determinarea limitelor de explozie pentru vaporii lichidelor inflamabile”, lucrare ce a fost selectată de către reprezentanții MCI.

La ediția de anul trecut a Salonului de la Geneva, INSEMEX a câștigat o medalie de aur, iar acest lucru conferă încredere cercetătorilor dn Petroșani și în ceea ce privește prezența din acest an.