”Neînțelegerea” de Albert Camus, următoarea premieră a Teatrului ”Ion D. Sîrbu”

Home Cultură ”Neînțelegerea” de Albert Camus, următoarea premieră a Teatrului ”Ion D. Sîrbu”
”Neînțelegerea” de Albert Camus, următoarea premieră a Teatrului ”Ion D. Sîrbu”

Echipa teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani pregătește o nouă premieră, pogramată pentru finalul acestei săptămâni, când pe scena teatrului din Petroșani va fi prezentată piesa „Neînelegerea” de Albert Camus, în regia artistică și scenografia lui Ovidiu Radu.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Oana Crișan, Andrada Dobre, Nicoleta Niculescu, Alexandru Cazan și Gheorghe Stoica.

Noua premieră este realizată într-un fericit parteneriat al Teatrului Dramatic ”Ion.D.Sîrbu” Petroșani din Petroșani cu Facultatea de Teatru și Film a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, cu sprijinul Consiliului județean Hunedoara.

”Spectacolul ne prezintă tragedia unor personaje care au ajuns într-o incapacitate de relaționare, de a se face înțelese. Fiind produsul unei lumi distopice, ele ajung doar să vorbească, nu să și comunice. Într-o lume care e croită în așa fel încât ,,fața să se ridice și privirea să implore”, o lume în care ,,nu ne putem întoarce decât către Dumnezeu”, Martha ne demonstrează că revolta poate fi una dintre soluțiile acestei lumi absurde. Sau, dacă nu soluție, măcar un soi de alinare a existenței. Ajungem să facem orice ca să luptăm împotriva acestei ,,ordini firești”… Cât de departe putem merge? Și, pe lângă toate acestea, ce are de spus Dumnezeul acestei lumi? Cine e, unde e și, cel mai important, de ce nu intervine în momentele în care au loc neînțelegeri?”, spune regizorul Ovidiu Radu.

Premiera spectacolului ”Neînțelegerea” de Albert Camus va avea loc vineri, 12 aprilie 2019, ora ora 18.00, la Sala ARTELIER a teatrului din Petroșani. Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului. Prețul unui bilet este de 20 lei.