Nutriționistul Vlachos Fotis vă invită să descoperiți, la Petroșani, șansa de a vă scăpa copiii de pericolul obezității

Home Educație Nutriționistul Vlachos Fotis vă invită să descoperiți, la Petroșani, șansa de a vă scăpa copiii de pericolul obezității
Nutriționistul Vlachos Fotis vă invită să descoperiți, la Petroșani, șansa de a vă scăpa copiii de pericolul obezității

O lecție deschisă cu privire la alimentația corectă și sănătoasă a copiilor, le va fi predată în mod special părinților copiilor cu probleme de supraponderabilitate din Valea Jiului de către unul dintre ce mai renumiți nutriționiști din România: Vlachos Fotis.

Acesta este invitat special la Petroșani, în cadrul proiectului ”Stop obezității ! Alege să trăiești sănătos !” derulat de Eurodiet România, în parteneriat cu catedra de educație fizică și sport a Școlii gimnaziale ”IG Duca” din Petroșani. Vlachos Fotis spune că proiectul a demarat deja în urmă cu un an de zile, iar după evaluarea măsurătorilor efectuate pe un grup de copii din Valea Jiului selectați în program, rezultatele confirmă o situație îngrijorătoare: numărul elevilor supraponderali, chiar aflați în pericol de obezitate, este foarte mare și la nivelul comunităților din Valea Jiului.

”Avem obligația certă față de copiii noștri să le oferim informațiile necesare pentru o alimentație corectă și sănătoasă. Altfel, rezultatele statisticilor pe care le-am întocmit și studiile în materie de nutriție, ne arată că viitorul copiilor nu este unul deloc fericit, riscurile de îmbolnăvire – și vorbim aici de boli extrem de grave precum diabetul, bolile cardiovasculare, boli ale aparatului digestiv, chiar depresii sau cancer ș.a.m.d. – devin din ce în ce mai mari, fapt care trebuie să determine familiile acestora să se preocupe urgent de problemele de alimentație  cu care se confruntă copiii. Iar noi le întindem mâna pentru a face ceva în acest sens”, a declarat Vlachos Fotis.

Acesta spune că, împreună cu o profesorii de sport care au răspuns invitației de a se implica în derularea acestui proiect în Valea Jiului, va pune la dispoziția părinților interesați și responsabili, cu titlu gratuit, trei programe de implementare a unei alimentații sănătoase pentru copiii supraponderali. ”Modul de viață al copiilor depinde de alegerile pe care le fac părinții lor, iar în ceea ce privește alimentația, ca părinți avem nu doar obligația de a-i hrăni pe copiii noștri, ci mai ales responsabilitatea de a le asigura o alimentație sănătoasă, care să-i ajute în dezvoltarea lor, nu care să-i pună în pericolul de a se confrunta, de la vârste fragede, cu boli grave, unele poate ireversibile”, avertizează Vlachos Fotios.

Din fericire, experiența cazurilor de obezitate, supraponderabilitate și a bolilor conexe acestora, care au fost tratate deja cu succes de nutriționistul Vlachos Fotis sunt dovada că ele pot fi tratate și pot fi prevenite, doar cu ajutorul unor programe de alimentație corectă, care sunt la îndemâna oricărui părinte responsabil și care aleg să se informeze în acest scop. Despre aceste programe de alimentație va conferenția, de altfel, la Petroșani, apreciatul nutriționist Vlachos Fotis.

Evenimentul va avea loc joi, 11 aprilie 2019, de la ora 13,00 la sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani, participarea celor interesați fiind gratuită și binevenită. De altfel, echipa de proiect arată că participarea la acest eveniment, în special a părinților care au copii în situație de supraponderabilitate, este una foarte importantă. ”Nu vă costă nimic, dar informațiile pe care le puteți afla aici, vă pot schimba în bine viața copilului și a întregii familii, grație sprijinului primit din partea unor specialiști în nutriție ale căror rezultate sunt deja recunoscute la nivel național.”

Doctorul Vlachos Fotis este recunoscut pentru succesul dietelor alimentare prescrise clienților săi, care au reușit nu doar să slăbească vizibil, ci să-și construiască, printr-o alimentație personalizată corectă, o viață mult mai frumoasă și o sănătate corespunzătoare.