La Lupeni începe construcția unei grădinițe noi, în cartierul Viitorului

Home Administrație La Lupeni începe construcția unei grădinițe noi, în cartierul Viitorului
La Lupeni începe construcția unei grădinițe noi, în cartierul Viitorului

Cei mai mici dintre copiii unuia dintre cele mai sărace cartiere ae municipiului Lupeni, cartierul Viitorului, vor avea în curând șansa de a lua primul contact cu sistemul educațional într-o grădiniță nouă, modernă, echipată la standarde europene.

Noua grădiniță va fi amplasată chiar în cartierul Viitorului, în vecinătatea școlii gimnaziale din acest cartier, va avea patru clase de grădiniță, dotate corespunzător, edificiul fiind unul similar cu grădinița de pe strada Parângului, dată în folosință în urmă cu câțiva ani.

Contractul pentru finanțarea acestui obiectiv a fost semnat anul trecut de către primarul Lucian Resmeriță, iar în cursul zilei de luni, 8 aprilie 2019, Primăria municipiului Lupeni a predat amplasamentul pe care va fi construită această nouă grădiniță către antreprenorul care se va ocupa de execuția acestei investiții. ”Am predat amplasamentul către constructor și, în cel mai scurt timp muncitorii se vor apuca de lucru. După cum ştiţi, cartierul Viitorului este unul în care sărăcia este la cote extreme, începând de la cei mici până la persoane adulte, aceştia fiind defavorizaţi atât din punct de vedere social cât şi din punct de vedere economic. 90% din aceştia trăiesc din ajutoare sociale şi cu ajutorul unor alocaţii de sprijin pentru copii. Noul edificiu educațional, care va fi construit va fi unul asemănător cu grădiniţa de pe strada Parângului, vom avea patru clase în care vor lua primul contact cu sistemul public de educație sute de copii din municipiul nostru”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Primarul municipiului Lupeni precizează că lucrările de construcție a noii grădinițe trebuie finalizate, potrivit angajamentelor asumate de constructor în contract, în termen de 12 luni. Primarul Lucian Resmeriță precizează de asemenea că fondurile prin care este finanțată această investiție provind din bani europeni și sunt asigurate de Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei prin Acordul de Împrumut nr.1573/2006 ratificat prin HG 1454/2007 încheiat între România prin Ministerul Economiei şi Finanţelor şi BDCE. În județul Hunedoara, doar 7 localități au reușit să intre pe lista de priorități în contrucția de grădințe pe acest program, care este implementat de Ministerul Educației Naționale.