O nouă ediție a campanie MRP ”Informare acasă ! Siguranță în lume !” ajunge la Deva

Home Stiri la zi O nouă ediție a campanie MRP ”Informare acasă ! Siguranță în lume !” ajunge la Deva
O nouă ediție a campanie MRP ”Informare acasă ! Siguranță în lume !” ajunge la Deva

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a lansat cea de-a doua ediție a Campaniei Naționale „Informare acasă ! Siguranță în lume !”, ce are ca ca obiectiv creșterea gradului de informare a românilor cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studiu sau alte oportunități în afara granițelor României.

În județul Hunedoara, evenimentul aferent primei etape se va desfășura vineri, 12 aprilie 2019, ora 13.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean din Deva. 

Potrivit unui comunicat al PRP, grupul țintă al inițiativei îl reprezintă, în prima etapă elevii, studenții, profesorii și directorii de școli și în a doua etapă, persoanele adulte interesate de acțiuni lucrative pe teritoriul altor state. Prin această inițiativă, MRP urmărește ca tot mai mulți români să își cunoască drepturile și responsabilitățile pe care le au ca cetățeni europeni și să știe, totodată, cum să acționeze când drepturile le sunt încălcate atunci când se află peste hotare ca turiști, la studii sau în calitate de angajați.