Talentata cantautoare Luminița Donisă a început promovarea primului său album de muzică folk

Home Cultură Talentata cantautoare Luminița Donisă a început promovarea primului său album de muzică folk
Talentata cantautoare Luminița Donisă a început promovarea primului său album de muzică folk

Deși încă nu a absolvit școala gimnazială, Luminița Donisă este deja un nume cunoscut al scenei folk din România, aparițiile sale pe scenă fiind solicitate, apreciate și aplaudate de iubitorii acestui gen muzical de excepție, pe măsura talentului acesteia.

Invitată în concerte și recitaluri folk, la nivel local și național, alături de nume cu rezonanță din folkul românesc, talentata artistă din Petroșani îndrumată de nu mai puțin cunoscutul artist Cătălin Stepa, se pregătește pentru definitivarea primului său album muzical. Albumul va cuprinde mai multe piese folk compuse și interpretate de Luminița Donisă.

Albumul se află aproape de finalizare, iar pentru realizarea lui, Luminița lucrează de mai bine de un an cu un alt nume sonor al folkului românesc contemporan, Jul Baldovin, cel care semnează și aranjamentul orchestral al pieselor de pe acest album. Zilele acestea, Luminița a început și promovarea albumului său, odată cu urcarea primei melodii din acest album pe platforma YouTube, piesă intitulată ”Un infinit este iubire”.

”Cu Luminița am început să lucrez în urmă cu vreun an de zile, și ușor-ușor ne apropiem de finalul acestui album ce urmează să apară în curând. Deși am chinuit-o ca pe un om mare la înregistrări, acest copil mi-a dovedit că are pasiune pentru muzică, și nu a făcut nici un pas înapoi când a fost vorba de muncă. Așadar, acest promo are muzica și textul ei, iar eu mă bucur că am reușit să îmbrac un cântec frumos ce trebuie ascultat pentru inocența, sinceritatea și melodicitatea lui”, spune Jul Baldovin.

Până la prezentarea oficială a viitorului album, mai e încă mult de lucru, după cum avea să ne dezvăluie chiar tânăra artistă din Valea Jiului. ”Încă nu e gata tot materialul, mai durează vreo două luni până finalizăm cu casa de discuri, apoi cu înregistrarea melodiilor la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor ș.a.m.d. Sper însă ca până la toamnă să putem prezenta iubitorilor de folk acest prim album al meu. Până atunci, le ofer tuturor, cu mult drag, înregistrarea piesei ”Un infinit este iubire”, pe canalul YouTube”, ne-a spus Luminița Donisă.

Prima piesă de pe primul album de autor al apreciatei soliste folk din Valea Jiului, poate fi urmărită accesând linkul de mai jos: