Toma Coconea se pregătește intens pentru al nouălea start la ”Red Bull X Alps”

Home Stiri la zi Toma Coconea se pregătește intens pentru al nouălea start la ”Red Bull X Alps”
Toma Coconea se pregătește intens pentru al nouălea start la ”Red Bull X Alps”

16 iunie 2019 este data la care va avea loc startul unei dintre cele mai grele competiții de sport extrem de pe mapamond: Red Bull X-Alps. Evenimentul îl va regăsi și în acest an la linia de start pe sportivul din Valea Jiului Toma Coconea, acesta fiind de altfel, singurul sportiv care a participat la toate celelalte ediții ale acestei competiții de până acum.

De curând, organizatorii au prezentat și traseul oficial pe care vor trebui să-l parcurgă sportivii în cadrul cursei din 2019, acesta fiind evaluat deja ca fiind cel mai dificil din istoria competiției. “Am primit informațiile oficiale despre traseu și cu siguranță este cel mai greu de până acum. Este un traseu care conține mai multe puncte noi și care, dacă nu se poate zbura, va prelungi cursa destul de mult ca număr de zile. Este o provocare pentru mine și sper să-mi valorific experiența din această cursă și să obțin un rezultat cât mai bun”, a declarat Toma Coconea.

Traseul Red Bull X Alps din 2019, pornește de la Salzburg (Austria) și are o lungime de 1.138 de kilometri, punctul de sosire fiind la Monaco, pe Coasta de Azur, iar sportivii vor parcurge un traseul care trece prin 6 țări europene, respectiv: Austria, Germania, Italia, Elveția, Franța și Monaco.

Toma Coconea se pregătește intens pentru această nouă provocare, cu speranța că va reuși nu doar să parcurgă acest traseu pe care-l condideră drept unul ”de supraviețuire”, ci și cu dorința de a obține un rezultat foarte bun. “Am început deja să studiez traseul împreună cu echipa mea. În 2019 cursa este programată mai devreme decât până acum și sunt șanse mari să găsim mult mai multă zăpadă pe traseu. Daca nu se poate zbura, atunci va fi o cursă de supraviețuire până la Monaco. în luna mai am programat ultimul antrenament în Alpi înainte de start. Toată echipa lucrează intens pentru a fii în formă maximă la start ”a mai spus Toma Coconea. 

La startul în cea de-a IX-a ediție Red Bull X-Alps, care va avea loc în 13 iunie în Piața Mozart dinn Salzburg, se vor alinia 32 de sportivi din 20 de țări.