Beatrice Miklos și-a câștigat dreptul de a reprezenta tirul cu arcul din România la Jocurile Europei de la Minsk

Home Stiri la zi Beatrice Miklos și-a câștigat dreptul de a reprezenta tirul cu arcul din România la Jocurile Europei de la Minsk
Beatrice Miklos și-a câștigat dreptul de a reprezenta tirul cu arcul din România la Jocurile Europei de la Minsk

La numai 15 ani, vulcăneanca Beatrice Mikloș, sportivă a secției de tir cu arcul de la SCM Deva și elevă a Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu” din Vulcan a reușit performanța de a se califica pentru Jocurile Europene de la Minsk din iunie 2019. După cum informează antrenorul său, Viorel Habian, Beatrice Miklos este, de altfel, singura reprezentată a tirului cu arcul din România care a reușit să se califice pentru acest important concurs organizat la nivel european.

Pentru a ajunge la această performanță absolut remarcabilă, tânăra sportivă a trecut peste două serii de calificări și 5 meciuri eliminatorii, câștigînd turneul de calificare în care a eliminat sportive din Cipru, Elveția, Croația și, în finală, Slovenia.

Tuneul final al calificărilor pentru Jocurile Europene de la Minsk a avut loc chiar zilele acestea, la București. Aici, pe stadionul Olimpia, în perioada 9-14 aprilie 2019 s-au întâlnit 410 arcași din 42 de țări, în cadrul evenimentului sportiv desfășurat sub genericul ”European Grand Prix + Quota Tournament for Minsk European Games”. În partida decisivă pentru calificarea la Jocurile Europene, Beatrice Mikloș a întrecut-o pe sportiva Ana Umer din Slovenia, cu scorul de 6-5 T.B., adjudecându-și și medialia de aur a concursului de la București.

Evoluția sportivei din Valea Jiului, pregătită de maestrul Viorel Hăbian nu a trecut neobservată, având în vedere că la ”European Grand Prix + Quota Tournament for Minsk European Games” de la București au fost prezente 89 de delegații oficiale ale celor mai importante cluburi de tir cu arcul din Europa, iar evenimentul a fost onorat și de prezența președintelui World Archery Europe – Mario Scarzella.

Pentru Beatrice Miklos, membră și a loturilor naționale de Senioare și Cadete din cadrul Federației Române de Tir cu Arcul, până la Jocurile Europene de la Minsk, care vor avea loc în perioada 14-30 iunie 2019, urmează alte competiții de mare anvergură, aceasta urmând să participe, ca reprezentant al României, la Cupele Mondiale din Shanghai (China) și Antalya (Turcia) precum și la Cupa Veronica din Slovenia și Campionatul Mondial din Olanda. De aici, ambițioasa sportivă a SCM Deva, Beatrice Miklos va  pleca direct la Minsk, în Belarus, pentru Jocurile Europei.

Felicitări și succes, Beatrice Miklos !