”Medalie de aur” pentru INSEMEX la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva

Home Stiri la zi ”Medalie de aur” pentru INSEMEX la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva
”Medalie de aur” pentru INSEMEX la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva

Geneva a găzduit, în perioada 10-14 aprilie 2019, cea de-a 47-a ediție a Salonului Internațional de Invenții, un eveniment devenit reper la nivel mondial în domeniul inventicii și inovării.

Organizat sub înaltul patronaj conferit de Guvernul Federal Elveţian, Statul şi Oraşul Geneva, precum şi de Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală -OMPI, salonul a găzduit peste 800 de inventatori provenind din mediul universitar, centre de cercetare sau transfer tehnologic, cercetători, instituții și organizații de stat sau din mediul privat din întreaga lume. Aceștia s-au reunit în spațiul expozițional Palexpo pentru a-și prezenta cele mai noi idei și realizări.

Standul de prezentare al României a fost realizat și în acest an sub egida Ministerului Cercetării și Inovării, care a asigurat selecția invențiilor și participarea acestora la Salon. Acesta a reunit un număr de 30 de invenții din diferite domenii.

În urma jurizării celor peste 1000 de lucrări prezentate la Salon, delegația României s-a întors cu un palmares bogat de premii, constând în medalii de aur și argint precum și premii speciale, decernate de către comisiile de jurizare internaționale. Între acestea se numărăr și cele două distincții obținute de inovațiile prezentate la acest eveniment de INCD INSEMEX. 

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare de la Petroșani a fost reprezentat la Salonul de la Geneva de către dr.ing. Marius Șuvar, cercetător științific gr. II. Acesta a prezentat invenția “Stand experimental pentru determinarea limitelor de explozie pentru vaporii lichidelor inflamabile”, elaborată de un colectiv multidisciplinar de cercetători din cadrul institutului. Lucrarea a fost medaliată cu Medalia de Aur și premiată cu un Premiu Special din partea Association of Polish Inventors and Rationalizers.

Standul cercetătorilor din România s-a bucurat de succes din partea vizitatorilor, iar dintre personalitățile marcante care au vizitat standul Romaniei pot fi menționate: Jean-Luc Vincent – Președintele fondator al Salonului, Robert Hensler – Președintele Palexpo, Ion Jinga – Ambasadorul permanent al României la ONU, Vlad Vasiliu – Ambasadorul României în Confederația Elvețiană, Adrian Ștefanoiu – Secretar de Stat Ministerul Cercetării și Inovării, Ministrul Educației din Thailanda, etc.