Pentru elevii Școlii 7 din Petroșani, „Şcoala Altfel” s-a mutat la Uzina de Apă de la Jieţ

Home Educație Pentru elevii Școlii 7 din Petroșani, „Şcoala Altfel” s-a mutat la Uzina de Apă de la Jieţ
Pentru elevii Școlii 7 din Petroșani, „Şcoala Altfel” s-a mutat la Uzina de Apă de la Jieţ

Uzina de Apă de la Jieţ şi-a deschis astăzi porţile, pentru a-i primi pe elevii curioşi să afle, în ”Săptămâna altfel !”, cum reuşim să avem apă potabilă la robinete. Cei, care au trecut pragul Uzinei de Apă de această dată, au fost elevii de la Școala Gimnazială Nr.7 din Petroşani.

În cadrul vizitei, copiii au fost însoţiţi de specialiştii din cadrul Uzinei de apă Jieț şi de cadrele didactice, într-un tur de prezentare, în care au putut să vadă, cu ochii lor, care este traseul tehnologic al apei, de la captare şi până ajunge în reţeaua de distribuţie. Turul a inclus, de asemenea, o vizită a Laboratorulului de analize, unde elevii au putut vedea cum se efectuează analizele de determinare a calității apei potabile.

Potrivit reprezentanților Apa Serv., și de această dată, elevii au fost foarte receptivi la toate obiectivele vizitate, au fost atenți ai au pus întrebări pragmatice, la care au primit, evident, răspunsuri pe măsură. La finalul vizitei a avut loc și o sesiune de verificare a cunoştinţelor acumulate, fiecare clasă primind ca răsplată câte o diplomă personalizată de către Apa Serv Valea Jiului, special pentru evenimentul la care au participat.