Târguri de Paște în județul Hunedoara

Home Economie Târguri de Paște în județul Hunedoara
Târguri de Paște în județul Hunedoara

Și în acest an, sărbătorile pascale sunt un bun prilej pentru producătorii din județul Hunedoara să-și prezinte produsele special dedicate acestei sărbători în târgurile de profil organizate în județ.

Un prim eveniment de acest fel a avut loc în perioada 13-14 aprilie 2019, la Simeria, în organizarea Agenției de Dezvoltare Economică Hunedoara (ADEH), instituție coordnată de Consiliul județean Hunedoara.

”Târgul de Paște” a avut loc, la Simeria, pe platoul expozițional al Parcului de Afaceri, unde numeroși meșteri populari și producători tradiționali locali și-au prezentat oferta bogată de obiecte handmade și produse tradiționale, iar elevii Școlii Populare de Artă din Deva au susținut un recital artistic. În cea de-a doua zi a evenimentului, aici s-au derulat o serie de ateliere de creație organizate de Clubul Smart al copiilor din Simeria, sub îndrumarea profesorului Claudiu Adeaconiță, dar și ateliere de meșteșuguri tradiționale conduse de profesorul Mircea Lac.

Printre vizitatorii Târgului de Paște de la Simeria s-au numărat reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara, Sorin Adrian Vasilescu – vicepreședinte și Costel Avram – administrator public, dar și ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero.

Un eveniment similar, va avea loc începând de joi, 18 aprilie 2019 și în Piața Unirii din Deva, în organizarea Primăriei Municipiului Deva. Aici, Târgul de Florii şi de Paşte îşi propune să valorifice arta tradiţională şi să readucă în atenţia publicului produse şi valori autentice româneşti.

Timp de 10 zile, peste 20 de producători locali şi artizani vor oferi spre vânzare produse şi cadouri specifice sărbătorilor pascale, dar și plăcinte, dulceţuri şi siropuri, ciocolată de casă, fructe și legume, verdeţuri de sezon, flori, obiecte din ceramică şi lemn, bijuterii şi alte accesorii.

Târgul va fi deschis zilnic, între orele 9.00-18.00, până sâmbătă, 27 aprilie 2019.