Imnul României a marcat emoția reinaugurării Sălii Polivalente din Petroșani

Home Educație Imnul României a marcat emoția reinaugurării Sălii Polivalente din Petroșani
Imnul României a marcat emoția reinaugurării Sălii Polivalente din Petroșani

Imnul României a generat astăzi emoție și mândrie în inimile tuturor celor care și-au făcut timp pentru a participa la festivitatea oficială de redeschidere a Sălii Polivalente din Petroșani. Aceasta a fost renovată și modernizată la standardele specifice unor competiții de rang național și internațional, grație unei investiții realizate de Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Primăria municipiului Petroșani.

Cei peste 100 de sportivi ai Clubului Sportiv Școlar (CSȘ) Petroșani, care activează aici în cadrul secțiilor de Gimnastică, Lupte, Handbal, Tenis, Schi și Sanie, împreună cu antrenorii lor, au îmbrăcat ținuta de sărbătoare în culorile drapelului național și au cules aplauzele oamenilor prezenți la redeschiderea Sălii Polivalente. Aplauze firești și binemeritate pentru sportivii care au adus și aduc în atenție, prin performanțele lor, faptul că Valea Jiului rămâne o regiune care mai are ceva de spus în lumea sportului național și internațional. Aplauze firești și binemeritate pentru finalizarea unei investiții așteptate cu nerăbdare.

Printre cei care au venit să asiste la ceremonia de redeschidere a Sălii Polivalente din Petroșani s-au numărat și prefectul județului Hunedoara – Tiberiu Fabius Kiszely, administratorul public al județului Hunedoara – Costel Avram, inspectorul școlar general al ISJ Hunedoara – Maria Ștefănie, inspectorul școlar adjunct al ISJ Hunedoara – Lavinia Ilina, primarul municipiului Petroșani – Tiberiu Iacob Ridzi, viceprimarul municipiului Petroșani – Nicolae Florin, fostul senator Haralambie Vochițoiu și părintele ortodox Gabriel Bulf.

Gadză bună le-a fost tuturor directorul CSȘ Petroșani, prof. Adrian Pica. Acesta, dar și inspectorul școlar general Maria Ștefănie au readus în atenție faptul că demersurile pentru realizarea acestei investiții îi aparțin, în cea mai mare parte, fostului director al Școlii Sportive, prof. Zoltan Toth. Acesta și-a amintit că a început acest proiect încă din anul 2006 și mai bine de un deceniu a făcut naveta de la Petroșani la București pentru a completa și actualiza documentația necesară pentru obținerea banilor necesari. A făcut acest lucru cu meticulozitate, cu pasiune și cu încederea că, în cele din urmă, va reuși. Și a a reușit! Astăzi, cu modestia tipică omului de sport, spune doar atât: ”Era rostul meu să fac asta și asta am făcut. Mă bucur că am realizat acest lucru.”

Nu mai puțin de un milion de euro au fost investiți pentru ca Sala Polivalentă din Petroșani să-și recapete strălucirea și condițiile de practicare a sportului în conformitate cu standardele actuale. Iar eforturilor de realizare a acestei investiții i s-a alăturat, încă de la bun început, și municipalitatea din Petroșani. Chiar dacă primarul Tiberiu Iacob Ridzi recunoaște că meritul îl au cei de la CSȘ Petroșani, cei care au în custodie această sală de sport. ”Inaugurarea noii săli de jocuri sportive a Clubului Sportiv Școlar Petroșani nu poate decât să ne bucure. Era o investiție necesară pe care sportivii o meritau.  Polivalenta este la un standard ce ne face cinste ca și comunitate. Felicitări conducerii clubului, antrenorilor, copiilor și părinților pentru implicare și pentru că înțeleg că sportul și mișcarea înseamnă sănătate”, a spus la inaugurare, primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

”Ca administrator public al județului Hunedoara, ca locuitor al municipiului Petroșani dar mai ales ca fost sportiv și, bineînțeles, ca suporter al mișcării sportive, nu pot decât să mă bucur că Guvernul României și-a îndreptat atenția și spre acest obiectiv generator de performanță din Valea Jiului, prin finanțarea modernizării Sălii Polivalente de la Petroșani. Felicitări tuturor celor care s-au implicat în modernizarea acestei frumoase săli de sport din județul nostru. Le mulțumesc gazdelor pentru invitație și le doresc sportivilor și antrenorilor de la Școala sportivă să adune cât mai multe cupe, medalii și titluri de campioni, iar echipei manageriale îi doresc să gestioneze eficient acest obiectiv care poate aduce Valea Jiului în situația de a găzdui competiții sportive de anvergură”, a declarat și reprezentantul Consiliului județean Hunedoara, administatorul public Costel Avram.

Acum, într-adevăr, la Sala Sportivă din Petroșani se vor putea organiza competiții sportive de anvergură. Iar sportivii, antrenorii și conducerea CSȘ Petroșani se vor putea pregăti aici în condiții excelente, pregătindu-și drumul spre noi și noi peformanțe. Evident, așa cum afirmă directorul CSȘ Petroșani, prof. Adrian Pica, principalii beneficiari sunt sportivii de la secția de handbal, pentru că lor le este destinat în principal acest spațiu. ”Vom putea însă face aici și pregătiri și concusuri de gimnastică, competiții de lupte, baschet etc. De asemenea, suntem dispuși să punem acest spațiu la dispoziție și pentru alte școli care-și propun să organizeze aici competiții diverse. Sigur, vom putea să și închiriem terenul, pentru cei care doresc să facă mișcare și sport”, a arătat Adrian Pica.

Ce mai rămâne de adăugat. Poate doar faptul că datorită unor oameni ambițioși și dedicați nu doar profesiei lor, ci și dorinței de a realiza ceva pentru comunitatea în care trăiesc, cum sunt prof. Zoltan Toth și colegii săi, Petroșaniul are din nou, astăzi o Sală Polivalentă pe măsura performanțelor sportivilor de la Școala Sportivă. O sală în care și Imnul României se simte până în adâncul inimilor sportivilor, antrenorilor și suporterilor din toată Valea Jiului, deopotrivă.