Retrospectiva artelor vizuale ”GorjFest 2019” la Galeria Ianza din Petroșani

Home Cultură Retrospectiva artelor vizuale ”GorjFest 2019” la Galeria Ianza din Petroșani
Retrospectiva artelor vizuale ”GorjFest 2019” la Galeria Ianza din Petroșani

O parte din lucrările executate de-a lungul a 29 de ani, în cadrul taberelor de creație plastică organizate de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj din Tg. Jiu, vor fi prezentate iubitorilor de arte vizuale din Valea Jiului, în cadrul unei noi expoziții care va fi vernisată joi, 18 aprilie 2019, de la ora 18,00 la Galeria de Artă ”Ianza” din centrul istoric al municipiului Petroșani.

Expoziția, intitulată ”Pictură figurativă și nonfigurativă” constituie o retrospectivă a evenimentului cultural ”GorjFest 2019” și reunește lucrări ale unor artiști contemporani din România, Statele Unite ale Americii, Japonia, Austria, Olanda, Israel și Republica Moldova.

”Între Fundația Ianza-Art Intercultural și CJCPCT Gorj există o strânsă colaborare de foarte mulți ani, concretizată prin derularea unor evenimente culturale comune sau prin găzduirea reciprocă a unor expoziții de arte plastice. Pe aceste coordonate se va derula și această nouă expoziție pe care o găzduim la galeria de artă Ianza din Petroșani și care va oferi posibilitatea publicului din Valea Jiului de a vedea o serie de lucrări de excepție prezente în retrospectiva celor trei decenii de activitate a partenerilor noștri de la Centrul cultural din județul Gorj. Vă invit cu drag să vizitați această nouă expoziție pe care reușim să o prezentăm la galeria fundației, de la Petroșani”, ne-a declarat artistul Cristian Sergiu Ianza, curatorul galeriei de artă Ianza din Petroșani și președinte al Fundației Ianza Art-Intercultural.