Spațiul expozițional al Galeriilor de Artă „Forma” din Deva va fi reamenajat

Home Administrație Spațiul expozițional al Galeriilor de Artă „Forma” din Deva va fi reamenajat
Spațiul expozițional al Galeriilor de Artă „Forma” din Deva va fi reamenajat

Galeria de artă Forma, compartiment al Consiliului Județean Hunedoara, își desfășoară activitatea după principii clasice, însă doar o parte din spațiile galeriei funcționează după criterii acceptabile (sala de expoziție), pe când celelalte nu răspund exigențelor de finisare, lumină și de conformare a spațiului și necesită intervenții substanțiale pentru a putea fi folosite eficient.

În aceste condiții, conducerea Consiliului Judetean Hunedoara a decis măsuri și, în consecință, au fost elaborate nota conceptuală și tema de proiectare pentru obiectivul de investiții “Reamenajare spațiu expozițional la Galeriile de artă FORMA Deva”, documente care vor fi supuse aprobării în ședința Consiliului Județean Hunedoara de vineri, 19 aprilie 2019.

”Acțiunea de reamenajare a întregului ansamblu va aduce galeria de artă la standardele actuale specifice spațiilor expoziționale contemporane, cu scopul de a exploata mai bine spațiul și de a pune mai bine în valoare produsul artistic. Aceasta va aduce un plus de vizibilitate galeriei și oportunitatea unui program curatorial mai diversificat”, este de părere Mircea Bobora, președintele Consiliului județean Hunedoara..

Estimativ, se poate aprecia o cheltuială de execuție în valoare de 1.395.000 lei cu TVA, însă calculul exact al cheltuielilor pentru execuţia obiectivului de investiţii se va face după elaborarea documentaţiilor în toate fazele de proiectare.