Deputatul hunedorean Natalia Intotero își încheie mandatul de ministru al Românilor de Pretutideni

Home Politică Deputatul hunedorean Natalia Intotero își încheie mandatul de ministru al Românilor de Pretutideni
Deputatul hunedorean Natalia Intotero își încheie mandatul de ministru al Românilor de Pretutideni

Deputatul social-democrat hunedorean Natalia Elena Intotero își încheie în aceste zile mandatul în fruntea Ministerului Românilor de Pretutindeni. Aceasta a anunțat că, urmare a faptului că va intra în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din luna mai, respectă decizia Comitetului Executiv Național al PSD și își depune demisia din funcția de ministru al Românilor de Pretutindeni. La fel cum a procedat și Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, cea care deschide, de altfel, lista propusă de PSD pentru alegerile europene de luna viitoare.

Pentru Natalia Intotero, mandatul în fruntea Ministerului Românilor de Pretutindeni se încheie frumos, așa cum s-a derulat de altfel întreaga sa activitate în fruntea acestui important minister. Spunem acest lucru având în vedere că, joi seara, la Ierusalim, unde se află pentru o ultimă reuniune de lucru în calitate de ministru al Românilor de Pretutideni, Natalia Intotero a primit distincția ”Omul Anului 2018” și Medalia ”Terra Sancta”, ca expresie recunoştinţei evreieşti pentru dezvoltarea dialogului intercultural şi promovarea cu succes a identităţii româneşti pretutindeni în lume unde trăiesc români şi se vorbeşte româneşte. Aceste distincții i-au fost conferite Nataliei Intotero în cadrul Galei „Omul anului / Cartea anului 2018” care a avut loc joi, 17 aprilie 2019, la Ierusalim.

„Vreau să mulţumesc pentru această încredere pe care am obţinut-o, pentru premiul din această seară, premiu pe care îl dedic tuturor colegilor din Ministerul Românilor de Pretutindeni, dar şi tuturor românilor de pretutindeni, deoarece 2018 a fost un an plin cu multe activităţi şi cred că a fost o muncă în folosul românilor de pretutindeni, pentru că eu chiar am simţit unitate. Acum, la final de mandat, având în vedere că sunt pe lista PSD pentru un loc în Parlamentul European, vreau să mulţumesc tuturor pentru încrederea acordată”, a spus Natalia Intotero.

În perioada în care a ocupat portofoliul Ministerului Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero s-a întâlnit cu comunitățile de români din aproape întreaga lume, a organizat evenimente menite să pună România și românii într-o imagine corectă față de adevărata lor valoare, a inițiat campanii de promovare a românilor și a României în lume și a fost un real sprijin pentru conaționalii plecați peste hotare sau a celor care s-au stabilit în alte țări ale lumii.

De altfel, toate aceste argumente au stat la baza deciziei PSD de a o nominaliza pe Natalia Intotero, vicepreședinte al Organizației PSD Hunedoara, pe una din pozițiile eligibile ale PSD la alegerile europarlamentare. ”Vreau să-i asigur pe toți românii că, indiferent de poziţia pe care o voi avea de acum înainte, chiar şi în calitate de simplu cetăţean român, voi fi aceeaşi persoană care va lupta şi va milita în continuare pentru drepturile tuturor românilor, indiferent de locul unde aceştia se găsesc”, a mai spus Natalia Intotero.

Primul ministru Viorica Dăncilă a transmis joi seara Președintelui României propunerile noilor miniștri de la ministerele Fondurilor Europene, Românilor de Pretutindeni și Justiției. Pentru Ministerul Justiției a fost propus Eugen Nicolicea, membru al Camerei Deputaților, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, membru al Camerei Deputaților, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit-Liviu Brăiloiu, membru al Senatului.