Municipiul Petroșani, prima localitate din Valea Jiului care are bugetul pe 2019 aprobat

Home Administrație Municipiul Petroșani, prima localitate din Valea Jiului care are bugetul pe 2019 aprobat
Municipiul Petroșani, prima localitate din Valea Jiului care are bugetul pe 2019 aprobat

Municipiul Petroșani este prima unitate administrativ-teritorială din Valea Jiului care are bugetul pe 2019 aprobat. În acest scop, după parcurgerea tuturor etapelor preliminare prevăzute de lege, Consiliul local s-a reunit în ședință extraordinară în data de 15 aprilie pentru a dezbate și aproba Bugetul local pe care-l va avea la dispoziție în 2019 administrația publică locală.

Documentul a fost aprobat în plenul Consiliului județean, fără nici un fel de probleme, în forma prezentată de primarul Tiberiu Iacob Ridzi. Acesta apreciază că, pentru anul 2019, administrația locală de la Petroșani va avea un Buget local mulțumitor, mai bun decât cel din anul precedent. ”Chiar dacă vobim de un buget axat în principal pe buna funcționare a aparatului administrativ, am reușit să găsim resurse și pentru a face unele investiții. Aș aminti aici finalizarea celor două grădinițe, de la Școala 2 din Colonie și de la IG Duca, amenajarea cu covor sintetic a unor terenuri de sport, continuarea programului de asfaltare și întreținere a străzilor, finalizarea lucrărilor care sunt în sarcina administrațiai locale la Muzeul Mineritului, amenajarea de parcări și locuri de joacă pentru copii ș.a.”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Primarul municipiului Petroșani arată în același timp că, deși pe hârtie Bugetul local pentru anul 2019 arată destul de bine, rămâne de văzut cum vor sta lucrurile mai ales în ceea ce privește încasările prognozate.

În aceste zile și autoritățile locale din celelalte localități ale Văii Jiului supun dezbaterii Consiliilor locale Bugetele locale pentru anul 2019. De asemenea, vineri, 19 aprilie va fi analizat și, cu siguranță, aprobat și Bugetul Consiliului județean Hunedoara pentru anul 2019.