Lumini multicolore îmbracă noaptea fațada Palatului Cultural din Lupeni

Home Administrație Lumini multicolore îmbracă noaptea fațada Palatului Cultural din Lupeni
Lumini multicolore îmbracă noaptea fațada Palatului Cultural din Lupeni

Una dintre cele mai frumoase clădiri din regiunea Văii Jiului, Palatul Cultural din municipiul Lupeni, devenită o veritabilă ”carte de vizită” a acestei localități, a primit o notă de eleganță în plus, odată cu montarea unor sporturi multicolore care vor lumina fațada clădirii, pe timp de noapte.

Inițiativa aparține autorităților administrației locale din municipiul Lupeni, care au achiziționat și montat un inedit ”flashlight” compus din culorile roșu, alb, albastru, mov sau verde, care se combină într-un joc de lumini inedit pe fațata clădirii, dându-i un aer de eleganță aparte. Măsura aplicării acestui iluminat arhitectural face parte din ansamblul de măsuri pe care edilii din Lupeni îl au în vedere pentru a face din acest obiectiv cultural și un obiectiv arhitectonic pe măsura valorii sale.

“Palatul Cultural Minerul din Lupeni este una din cele mai frumoase moşteniri pe care le-am primit de la administraţia precedentă. Având în vedere importanţa acestui edificiu cultural atât pentru locuitorii municipiului Lupeni dar şi din întreaga Vale a Jiului, deoarece acustica sălii şi arhitectura Palatului îl fac să fie unic în judeţ şi printre puţinele din ţară, am făcut tot posibilul să găsim resursele necesare pentru amenajarea curţii exterioare din jurul Palatului pentru a nu diminua frumuseţea şi valoarea acestuia. În  jurul Palatului am amenajat parcări pentru maşini şi autocare, alei, va fi pusă în funcţiune o fântână arteziană şi vor fi instalaţi stâlpi de iluminat nocturn moderni. Tot în acest scop a fost făcut și acest nou sistem de iluminat arhitectural pe timp de noapte, care dă eleganță clădirii și face mult mai frumoasă zona de intrare în municipiul Lupeni”, a  declarat Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.