Cercetătorii INCD INSEMEX felicitați de Primul Ministru al României

Home Economie Cercetătorii INCD INSEMEX felicitați de Primul Ministru al României
Cercetătorii INCD INSEMEX felicitați de Primul Ministru al României

Echipa de cercetători care a obținut performanțe la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva a fost premiată în cadru festiv la Palatul Victoria, joi, 18 aprilie, de către Prim-Ministrul Viorica Dăncilă, şi de către ministrul cercetării şi inovării, Nicolae Hurduc. În rândul celor felicitați cu ocazia acestei festivități s-a numărat și delegația INCD-INSEMEX Petroșani. 

„Ați făcut cinste României prin succesul obținut la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva, cel mai prestigios eveniment mondial în domeniul inventicii. Comunitatea pe care o reprezentați are un rol determinant în modernizarea, dezvoltarea și progresul societății. Sunteți deschizători de drumuri și munca dumneavoastră contribuie la creșterea economică și schimbă în bine viața oamenilor. (…) Guvernul și Ministerul Cercetării şi Inovării înțeleg pe deplin contribuția pe care activitatea dumneavoastră o are la dezvoltarea României. De aceea, în Programul de guvernare am prevăzut măsuri menite să arate aprecierea pentru munca cercetătorilor și să stimuleze investițiile în acest domeniu”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

„Cercetarea reprezintă unul dintre principalele motoare de cercetare ale unei țări, rezultatele acestei activități având un impact pozitiv asupra întregii societăți. Aceste momente de recunoaștere a muncii depuse, cum este festivitatea de astăzi, sunt necesare pentru un cercetător, încurajându-l astfel să-şi continue activitatea într-un ritm susținut. (…) În următoarea perioadă, Ministerul Cercetării şi Inovării va acorda o atenție deosebită activităților de inovare şi transfer tehnologic, astfel încât rezultatele obținute să nu rămână doar la stadiul de brevete şi articole științifice, ci să poată fi transpuse cât mai repede în practică pentru binele nostru, al tuturor”, a declarat, la rândul său, Nicolae Hurduc, ministrul cercetării şi inovării.

Cu prilejul festivității desfășurate la Palatul Victoria, Guvernul României a acordat colectivului condus de dr.ing. George Artur Găman, medalia ”Vincit Amor Patriae”.

La cea de-a 47 ediție a Salonului Internațional de Invenții de la Geneva – ELVEŢIA, la care au participat peste 800 de expozanţi din 42 de ţări, ce a avut loc în perioada 10-14 aprilie a.c., cercetătorii români au obținut, pentru cele 30 de invenții prezentate la standul țării noastre, 19 medalii de aur, 11 medalii de argint şi 31 de premii speciale decernate de către comisiile de jurizare internaționale. Reamintim faptul că INCD INSEMEX a participat la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva, cu invenția “Stand experimental pentru determinarea limitelor de explozie pentru vaporii lichidelor inflamabile”, elaborată de un colectiv multidisciplinar de cercetători din cadrul institutului. Lucrarea a fost medaliată cu Medalia de Aur și premiată cu un Premiu Special din partea Association of Polish Inventors and Rationalizers.