Copii din Lupeni și Uricani în vizită la Palatul Parlamentului

Home Educație Copii din Lupeni și Uricani în vizită la Palatul Parlamentului
Copii din Lupeni și Uricani în vizită la Palatul Parlamentului

Un grup de câțiva zeci de copii, elevi de la școlile din Lupeni și Uricani au vizitat, la finalul săptămânii treucute, în cadrul programului ”Școala altfel”, sediul Parlamentului României din Capitală.

Vizita acestora a fost intermediată de senatorul de Valea Jiului, Cristian Resmeriță care, de altfel, le-a fost oaspeților și ghid în turul prin cea mai impozantă clădire administrativă din Europa. ”Palatul Parlamentului este nu dar locul de muncă al parlamentarilor români, ci este și una dintre cădirile reprezentative ale națiunii române. Mă bucur că am putut să le fiu gazdă unor elevi din Valea Jiului care și-au dorit să viziteze acest Pantheon al democrației românești și acest edificiu arhitectural deosebit”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Grație acestuia, vizitatorii din Valea Jiului au putut intra nu doar în spațiile deschise publicului larg ale clădirii, ci și în locurile în care își desfășoară activitatea palamentarii. Astfel, cu acest prilej, elevii din Vulcan și Lupeni au avut parte și de un dialog cu senatorul Resmeriță, chiar în sala în care se desfășoară ședințele Comisiei pentru Energie, infrastructură energetică și resurse minerale, din care face parte și parlamentarul social-democrat din Valea Jiului. ”Am avut un dialog interesant cu elevii. M-am convins că, deși se spune că, în general, tinerii, nu sunt interesați de viața politică, vreau să vă spun că am rămas plăcut surprins de cât de multe cunoștințe au demonstrat acești tineri din Lupeni și Uricani cu privire la politica românească. Le mulțumesc pentru întrebările pe care mi le-au adresat și cărora sper că le-am putut răspunde pe măsura așteptărilor lor”, a mai spus senatorul Cristian Resmeriță.

Pentru că acest proiect s-a dovedit a fi unul de interes pentru elevii din Valea Jiului, senatorul Cristian Resmeriță își propune să mai organizeze și cu alte ocazii astfel de vizite ale tinerilor din Valea Jiului, la Parlament.