La Spitalul Județean de Urgență Deva se pregătește spațiul pentru aparatul RMN

Home Administrație La Spitalul Județean de Urgență Deva se pregătește spațiul pentru aparatul RMN
La Spitalul Județean de Urgență Deva se pregătește spațiul pentru aparatul RMN

O sumă de 544.068 lei a alocat Consiliul județean Hunedoara pentru amenajarea spațiului în care va funcționa aparatul de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN) în cadrul Spitalului Județean (SJU) de Urgență din Deva.

Spațiul, în suprafață de 160 mp, este situat la parterul corpului principal și, în prezent, este utilizat pentru activitățile administrative. „Actualul spațiu în care funcționează Direcțiunea, sala de ședințe, va fi reamenajat, vor fi făcute finisaje cu materiale specifice construcțiilor spitalicești și va fi destinat investigațiilor RMN. Având în vedere că accesul se va face prin holul principal, se va asigura un acces facil al pacienților. Reprezentanții Băncii Mondiale și cei ai Ministerului Sănătății ne-au asigurat că aparatul va ajunge la Deva în trei luni”, a declarat Delia Băda, managerul SJU Deva.

Structura funcțională a spațiului va cuprinde: cabinet investigații RMN, cabină de comandă, spațiu pentru pregătirea pacienților, spațiu pentru pregătirea pacienților minori (care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală și pentru trezire), sală de așteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical și un spațiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.

„Consiliul Județean Hunedoara asigură fonduri pentru dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor medicale la Spitalul Județean de Urgență Deva, ca dovadă a preocupării noastre constante pentru domeniul sănătății”, a declarat Mircea-Flaviu Bobora, președintele CJ Hunedoara.

Cabinetul de investigații va fi amenajat de către furnizorul de echipamente cu materiale specifice care să asigure și protecția electrostatică.

Aparatul de imagistică prin rezonanță magnetică va fi achiziționat de Ministerul Sănătății prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro. Prin realizarea acestei investiții, se crește semnificativ nivelul actului medical, asigurând investigații de înaltă performanță.