Adonia Antonescu a adus la Petroșani Trofeul Junior al Festivalului Internațional “New Music” din Bulgaria

Home Cultură Adonia Antonescu a adus la Petroșani Trofeul Junior al Festivalului Internațional “New Music” din Bulgaria
Adonia Antonescu a adus la Petroșani Trofeul Junior al Festivalului Internațional “New Music” din Bulgaria

În vârstă de numai 11 ani, Adonia Antonescu din Petroșani este deja un nume cunoscut în viața cultural-artistică din regiunea Văii Jiului. Elevă a Școlii gimnaziale IG Duca din Petroșani, Adonia iubește muzica și studiază canto (pian) la secția de muzică a apreciatei unități de învățământ din Valea Jiului, dar și canto (vocal) sub bagheta profesorului Eugen Munteanu, la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani, încă de la vârsta de 6 ani.

Cu o prezență scenă elegantă și o voce încântătoare, Adonia Antonescu este laureată a numeroase festivaluri muzicale locale, regionale sau naționale. Zilele trecute, micuța artistă din Petroșani a mai mai făcut un pas important în cariera sa artistică, odată cu decizia de a participa la un Festival Internațional de Muzică desfășurat, de data aceasta, în afara granițelor țării. A aplicat și a fost selectată pentru participarea la Festivalul Internațional de la Gorna Oryahovitsa din Bugaria. Cum era de așteptat, Adonia Antonescu a făcut și aici o impresie bună, culegând nu doar binemeritate aplauze din partea publicului, ci și aprecierile juriului care i-au acordat ”Trofeul Junior”, al doilea mare premiu al acestui festival. ”Suntem bucuroși și mândri de succesul Adoniei, iar meritul este cu atât mai mare cu cât festivalul din Bulgaria, care a avut o prezență numeroasă de artiști din Europa, nu acordă decât foarte puține premii. Pentru Trofeul Junior, spre exemplu, Adonia a fost cea mai bună dintr-un număr de 45 de copii participanți la primele doua grupe de vârstă, din cele 6 țări care au avut reprezentanți în festival”, ne-a precizat, cu firească bucurie, Octavia Antonescu, mama Adoniei.

Evident, consemnăm și noi cu bucurie, acest nou succes al Adoniei Antonescu, micuța artistă care și prin acest premiu face cinste, în egală măsură, părinților, dascălilor și întregii comunități din Valea Jiului. Felicitări, Adonia Antonescu !