Rezultate de top pentru pianiștii din Petroșani la Consursul internațional ”Clara Peia” de la Lugoj

Home Cultură Rezultate de top pentru pianiștii din Petroșani la Consursul internațional ”Clara Peia” de la Lugoj
Rezultate de top pentru pianiștii din Petroșani la Consursul internațional ”Clara Peia” de la Lugoj

În vâltoarea pregătirilor pentru sărbătorile pascale, aproape că era cât pe ce să treacă fără a fi consemnată evoluția excelentă a micilor pianiști de la Secția de Muciză a Școlii Gimnaziale ”I. G. Duca” din Petroșani, la Concursul Internațional de Pian ,,Clara Peia”, un important eveniment artistic ce a avut loc la Lugoj, în perioada 19-20 aprilie 2019.

Valea Jiului a fost reprezentatã la acest eveniment de cinsprezece pianiști, din clasele I-V ale secției de muzică de la Școlala Gimnaziale I. G. Duca din Petroșani, împreună cu profesorii Adina Stan și Aurelian Epuraș. De la acesta din urmă aveam să află și noi că micii artiști din Valea Jiului au adunat exact 15 premii la acest concurs internațional de pian. ”Elevii noștri au fost la înălțime, au reprezentat comunitatea Văii Jiului cu mândrie, au cântat frumos și au fost răsplătiți. Au revenit cu 15 premii la Petroșani. În spatele acestui succes se ascund sute de ore de repetiții, o muncă titanică din partea copiilor, a profesorilor îndrumători, a părinților care au fost alături și ne-au susținut fără rezerve. Concursul a fost extrem de dificil, cu o concurență pe măsură, extrem de mare și foarte bine pregătită pentru fiecare clasă la care s-a participat în acest concurs”, a spus prof. Aurelian Epuraș.

Concret, rezultate obţinute de elevii școlii de muzică de la Petroșani sunt următoarele:

PREMIUL I: Răzvan Alexandrescu (clasa I-a, prof. coordonator: Camelia Ilina); Alexandru Iacob (clasa a III-a, profesor coordonator: Adina Stan);

PREMIUL II: Ligia Bökö (clasa a II-a, profesor coordonator: Adina Stan); Raisa Dohotar (clasa a II-a, profesor coordonator: Aurelian Epuraș); Levi Kiss (clasa a IV-a, profesor coordonator: Adina Stan); Tania Kiss (clasa I-a, profesor coordonator: Adina Stan); Mihai Neag (clasa a III-a, profesor coordonator: Camelia Ilina);

PREMIUL III: Flavia Boantă (clasa I, profesor coordonator: Adina Stan); Elida Bökö (clasa a V-a, profesor coordonator: Camelia Ilina); Ecaterina Frank (clasa I-a, profesor coordonator: Aurelian Epuraș); Zsolt Kutasi (clasa a IV-a, profesor coordonator: Adina Stan); Eduard Solovan (clasa a II-a, profesor coordonator: Aurelian Epuraș); Delia Maria Stana (clasa a IV-a, profesor coordonator: Adina Stan).

MENȚIUNE: Ema Acs (clasa a II-a, profesor coordonator: Matilde Stoica); Vanessa Nicole Gorgan (clasa a II-a, profesor coordonator: Matilde Stoica).

Consemnăm cu plăcere aceste frumoase rezultate ale pianiștilor din Valea Jiului, însoțite de felicitări pentru munca depusă împreună cu îndrumătorii lor.