Primăria Lupeni ia măsuri pentru păstrarea curățeniei pe domeniul public a localității

Home Administrație Primăria Lupeni ia măsuri pentru păstrarea curățeniei pe domeniul public a localității
Primăria Lupeni ia măsuri pentru păstrarea curățeniei pe domeniul public a localității

Înfrumusețarea orașului, prin îngrijirea zonelor verzi, modernizarea parcurilor și întreținerea curățeniei pe domeniul public fac parte din activitățile cotidiene ale administrației publice locale din municipiul Lupeni. Iar acest lucru este vizibil apoape în fiecare loc din acest oraș.

Pentru că, din nefericire, nu de puține ori s-au confruntat cu situații în care unii cetățeni aruncă gunoaiele la voia întâmplării, deși în oraș au fost montate sute de coșuri de gunoi, pe toate străzile și în toate cartierele, locurile de joacă și parcurile din oraș, edilii au decis să deruleze și în acest an o campanie de informare a cetățenilor cu privire la păstrarea curățeniei pe domeniul public. Astfel, în diverse locuri din Lupeni au fost montate mături și lopeți colorate. ”Prin amplasarea acestor ustensile de curățenie, în zona unor parcuri, dar și în cele mai populate zone ale orașului, nu ne propunem să-i punem pe cetățeni să facă ei curățenie în oraș. Vrem însă ca, prin acest mod, să le atragem atenția oamenilor că zi de zi, alți concetățeni ai noștri fac curățenie în oraș și e de datoria fiecăruia dintre noi să păstrăm această curățenie. Vrem cu toții să trăim într-un oraș curat și frumos, dar pentru asta trebuie să-l respectăm și să-l păstrăm curat”, spune primarul Lucian Resmeriță.

În altă ordine de idei, pentru că în ultimii ani s-au făcut investiții semnificative în montarea de mobilier stradal nou, au fost plantate zeci de mii de flori în parcuri și pe zonele verzi de pe marginea dumurilor, edilii din Lupeni îi avertizează pe cei care și-au propus să le distrugă (așa cum, din păcate, s-a mai întâmplat și în anii anteriori) că polițiștii locali și alți angajați ai Primăriei abilitați în acest sens, supraveghează permanent zonele în care administrația locală a făcut investiții pentru a crește confortul cetățenilor și pentru a înfrumuseța orașul. ”Anul acesta, am extins campania de informare și prin montarea unor tăblițe informative prin care-i atenționăm pe cetățeni că zonele verzi și rondurile florale trebuie ocrotite, că moblierul stradal trebuie folosit corespunzător, că gunoiul trebuie aruncat doar în pubelele special amplasate. Pentru ca nimeni să nu poată spune că nu știe acest lucru, aceste panouri informative conțin și cuantumul amenzilor pe care le riscă cei care nu respectă aceste reguli de bun simț. Iar acestea sunt, potrivit deciziei Consiliului local Lupeni, între 100 și 2500 de lei”, a mai spus primarul Lucian Resmeriță.