”EU și UE”, un eveniment dedicat Zilei Europei, la Lupeni și Petroșani

Home Educație ”EU și UE”, un eveniment dedicat Zilei Europei, la Lupeni și Petroșani
”EU și UE”, un eveniment dedicat Zilei Europei, la Lupeni și Petroșani

Centrul de informare Europe Direct din Timișoara, în parteneriat cu Clubul de presă Valea Jiului organizează în data de 8 Mai 2019, un eveniment dedicat marcării Zilei Europei în Valea Jiului, la Lupeni și Petroșani.

Potrivit jurnalistului Angella Dumitrașcu, președintele Clubului de presă Valea Jiului, în cadrul evenimentului care va avea loc la Palatul Cultural din Lupeni și, respectiv la Universitatea din Petroșani, vor avea loc o serie de activități culturale și un forum de dialog pe teme europene. ”Ne-am propus să organizăm, spre exemplu, la Palatul Cultural din Lupeni o expoziție cu tematică europeană, care va cuprinde desene ale unor elevi talentați de la Școala gimnazială nr. 3 Lupeni, dar și un spectacol artistic. De asemenea, la Petroșani, cu sprijinul Centrului Europe Direct și al Universității, vom inaugura primul Birou de informare europeană din municipiul Petroșani”, a declarat Angella Dumitrașcu.

Acest eveniment își propune, sub genericul sugestiv ”EU și UE” să contribuie la informarea cetățenilor cu privire la instituțiile europene, rolul și importanța acestora în viața comunităților, un element extrem de important și în contextul desfășurării campaniei electorale pentru alegerea viitorilor parlamentari europeni.

La Lupeni, evenimentul se va desfășura în data de 8 mai 2019, în intervalul orar 12,30-14,30 în foaierul Palatului Cultural, iar la Petroșani, acesta va avea loc în aceeași zi, în intervalul orar 15,30-16,30 și va fi găzduit în Aula Facultății de Mine. Organizatorii fac precizarea că intrarea este liberă pentru toți doritorii.

Partenerii evenimentului sunt: PRIMARIA MUNICIPIULUI LUPENI, ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR .3 LUPENI, UNIVERSITATEA DIN PETROȘANI, ASOCIAȚIA DA COPIILOR DIN URICANI ȘI ASOCIAȚIA LIRICA DIN PETROȘANI