Comunicat de presă al deputatului Laurențiu Nistor / ”PNL și Ludovic Orban vor să blocheze creșterea salariilor!”

Home Politică Comunicat de presă al deputatului Laurențiu Nistor / ”PNL și Ludovic Orban vor să blocheze creșterea salariilor!”
Comunicat de presă al deputatului Laurențiu Nistor / ”PNL și Ludovic Orban vor să blocheze creșterea salariilor!”

PNL vrea să abroge Legea Salarizării Unitare, să scadă salariile bugetarilor și să reducă semnificativ numărul de locuri de muncă de la stat. Ani la rând, salariile la stat au fost mici, iar cele din privat la fel de mici. România era cautată pentru forţa de muncă ieftină. Aşa am rămas fără 4 milioane de cetăţeni care au plecat acolo unde munca se plăteşte la adevarata valoare.

Odată cu Legea Salarizării Unitare, guvernarea PSD-ALDE a constrâns și mediul privat să crească salariile. În același timp, salariul minim a fost majorat de la 1.250 lei la 2.080 lei pentru cei fără studii superioare, 2.350 lei pentru cei cu studii superioare, 3.000 lei pentru cei care lucrează în constructii.  Totul, cu scopul de a aduce mai mulți bani în buzunarele românilor și a-i determina să rămână să muncească în România, iar pe cei plecați să se întoarcă acasă, reducând astfel deficitul de forță de muncă.

Ludovic Orban a spus-o public, cu subiect și predicat: ”Salariile din sectorul public nu trebuie să crească decât după ce cresc salariile din sectorul privat şi în niciun caz creşterea salariilor funcţionarilor nu trebuie să depăşească creşterea din mediul privat.”

Astfel, Legea Salarizării Unitare va fi anulată dacă președintele PNL va ajunge să-și pună în practică teoria! Peste 1,2 milioane de angajați din sectorul bugetar vor avea de suferit. Profesorii, funcționarii publici, polițiștii, militarii nu vor mai putea beneficia de majorările succesive prevăzute în lege, până în 2022.

Din fericire, PSD afirmă răspicat că dezvoltarea României depinde de bunăstarea românilor. Salariile și pensiile vor continua să crească, așa cum este prevăzut în programul de guvernare. Aceasta este soluția necesară, confirmată de realitate! Creșterea puternică a salariilor și a pensiilor realizate de guvernarea noastră este sustenabilă  și a contribuit la atingerea unor niveluri record de creștere economică a țării.

Este un fapt constatat că majorarea salariilor de la stat a atras și majorări de salarii în mediul privat, dar acest lucru nu a afectat activitatea firmelor. Dimpotrivă, România este pe primul loc în Uniunea Europeană la raportul dintre productivitatea muncii și salarii. Eurostat atestă că pentru fiecare euro plătit de angajator ca salariu, un român produce 2,17 euro, față de media europeană de doar 1,62 euro. Şomajul a atins, în martie 2019, un minim istoric de 3,19%!

De această dată, Opoziția ne anunță din timp ce anume dorește să facă.

Știm cu toții ce s-a întâmplat când au fost la putere – au tăiat brutal 25% din salarii, au impozitat pensiile, au scăzut ajutoarele persoanelor cu dizabilități, au concediat sute de mii de bugetari. Și atunci trebuie să ne întrebăm cu toții – asta vrem pentru români? Cu siguranță nu, pentru că românii merită un trai decent și o viață cât mai bună.

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Județene a PSD Hunedoara