”Cupa Bolovanul” din Retezat a închis oficial sezonul de schi de pe pârtiile hunedorene

Home Stiri la zi ”Cupa Bolovanul” din Retezat a închis oficial sezonul de schi de pe pârtiile hunedorene
”Cupa Bolovanul” din Retezat a închis oficial sezonul de schi de pe pârtiile hunedorene

Una dintre cele mai vechi competiții de schi din România, Cupa ”Bolovanul”, eveniment sportiv dedicat sportivilor amatori și organizat, în mod tradițional în partea superioară a Văii Pietrele din Munții Retezat este considerat evenimentul care încheie oficial sezonul turistic de iarnă de pe pârtiile din stațiunile turistice hunedorene.

Anul acesta, evenimentul care a ajuns la cea de-a 42-a ediție, a avut loc sâmbăta trecută, în organizarea Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara şi Asociaţiei de Turism Retezat. Și de data aceasta, circa 40 de iubitori ai muntelui și ai schiului s-au întrecut pe o pârtie amenajată ad-hoc undeva la peste 2000 de metri altitudine, pentru a intra în posesia ineditului trofeu: ”Bolovanul”. 

Potrivit reprezentanților Salvamont Hunedoara, „Cupa Bolovanu” a fost inițiată în urma cu 42 de ani de un grup de salvamontiști şi alpiniști care au venit la schi în Retezat, cu ocazia zilei de 1 Mai. Deoarece nu exista un premiu stabilit dinainte, unul dintre participanţi a luat un bolovan dintr-un pârâu şi l-a decretat ca fiind trofeul învingătorului, iar tradiția s-a păstrat până în prezent.

Foto: Salvamont Hunedoara