Elevii olimpicii la informatică se vor pregăti la Deva pentru competițiile internaționale

Home Educație Elevii olimpicii la informatică se vor pregăti la Deva pentru competițiile internaționale
Elevii olimpicii la informatică se vor pregăti la Deva pentru competițiile internaționale

În perioada 12-19 mai 2019, membrii lotului lărgit de seniori, format din 20 de elevi și membrii lotului lărgit de juniori, format din 12 elevi, reprezentând elevii olimpici la informatică din România vor efectua un stagiu de pregătire la Deva. Stagiul va fi organizat la Colegiul Național ”Decebal” din Deva, după ce Ministerul Educației Naționale a decis organizarea taberei de pregătire a olimpicilor în județul Hunedoara.

Elevii se vor pregăti aici în vederea participării, în acest an, la  Olimpiada Internațională de Informatică, Olimpiada de Informatică a țărilor din Europa Centrală, Olimpiada Balcanică de Informatică, Balcaniada de Informatică pentru Juniori, Turneul de Informatică de la Shumen, Olimpiada Europeană de informatică pentru juniori și Olimpiada pluridisciplinară Tuymaada.

Parteneri în organizarea taberei de pregătire a olimpicilor organizată de Ministerul Educației Naționale, prin Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, sunt: Consiliul județean Hunedoara, Primăria Municipiului Deva, Colegiului Național „Decebal” și Liceul cu Program Sportiv din Deva.

Pentru buna desfășurare a acestei tabele școlare de excelență, în ședința ordinară a CJ Hunedoara din data de 19 aprilie 2019, s-a adoptat hotărârea prin care au fost alocați banii necesari organizării olimpiadelor naționale de Matematică, Limbi Romanice, Discipline Economice, a concursului „Diversitatea – o șansă în plus pentru viitor” și a Taberei de pregătire a lotului olimpicilor naționali la informatică, desfășurate în acest an în județul Hunedoara.