Copiii de la Fundația Sf. Francisc din Deva s-au întâlnit la Vatican cu Papa Francisc

Home Cultură Copiii de la Fundația Sf. Francisc din Deva s-au întâlnit la Vatican cu Papa Francisc
Copiii de la Fundația Sf. Francisc din Deva s-au întâlnit la Vatican cu Papa Francisc

Pentru 30 de copii care fac parte din Fundația Sf. Francisc, păstorită în județul Hunedoara, la Deva, de călugărul franciscan Bojte Csaba, au fost prezenți zilele trecute, alături de apreciatul pastor, la Vatican. Aici, aceștia au avut nu doar ocazia de a vizita Catedrala Sf. Petru și celelalte obiective de interes turistic și religios din Capitala catolicismului, ci au avut și oportunitatea unei întrevederi cu Sanctitatea Sa Papa Francisc.

”Datorită lui Dumnezeu, astăzi am putut să-i prezint pe copiii noștri dragi lui Papa Francisc!! O zi mare în viața fundației Sfântul Francisc!! Mulțumesc și vă mulțumesc tuturor pentru ajutor !”, avea să consemneze părintele Bojte Csaba evenimentul, pe pagina sa de socializare.

Întâlnirea copiilor de la Fundația Sf. Francisc cu Papa Francisc a avut loc în cadrul tradiționalei audiențe publice a acestuia din Piața San Pietro de miercuri, 8 mai 2019. Cu acest prilej, Sfântul Părinte a dat mâna cu copiii şi tinerii din Deva, i-a binecuvântat şi a făcut împreună cu ei o fotografie. În scurtul lor dialog cu Papa Francisc, copiii i-au cerut acestuia, prin intermediul pastorului Bojte Csaba, să declare ziua de 1 Iunie-Ziua Copilului, drept zi de sărbătoare religioasă în comunitatea romano-catolică. Acum, aceștia așteaptă un răspuns pozitiv din partea Papei, care ar putea veni chiar pe 1 Iunie, când Papa Francisc se va afla în România, la Șumuleu Criș. ”Vizita Papei Francisc în România este un lucru mare, pentru că ne putem aşeza la aceeaşi masă cu toţii, maghiarii din Transilvania, maghiarii din Bazinul Carpatic, ceangăii din Moldova, românii, iar dacă ne putem ruga împreună, înseamnă că putem dăinui împreună”, a declarat apreciatul părinte Bojte Csaba, cu privire la vizita Papei Francisc în România.