Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida”, școala viitorului tău !

Astăzi, 9 mai 2019, la Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” din Petroșani s-a desfășurat o frumoasă și inedită activitate a proiectului “Școala Viitorului Tău”, proiect  de responsabilitate socială aflat la cea de a treia ediție și coordonat de inspector dr. ing. Manolea Mihaela, ing. Paraschiv Camelia, ing. Obogeanu Gheorghița și prof. Marița Mihaela în calitate de directori ai instituției.

Acest proiect s-a adresat în primul rând viitorilor absolvenți ai claselor a opta, cărora le-a fost prezentată pe larg oferta școlară a liceului precum și oportunitățile de care pot beneficia dacă vor alege să-și desăvârșească studiile la această unitate de învățământ. Pentru a-i atrage pe tineri, actualii liceeni au pregătit și o inedită expoziție cu diverse produse realizate chiar în atelierele în care își desfășoară instruirea practică, au împărțit material de promovare a școlii și a ofertei educaționale , răspunzând totodată unor  întrebări referitoare la activitățile didactice și exracurriculare care se desfășoară aici.

Alături de elevi, la acest eveniment au participat reprezentanți ai agenților economici, ai Consiliului Local precum și ai mass media. “Pregătirea de excepție a cadrelor didactice de la această școală, baza materială adecvată desfășurării în bune condiții a actului educațional, paleta largă de specializări, începând cu învățământul profesional, profesional special, liceal zi și seral până la școala de maiștri și școală postliceală, diversitatea specializărilor,ne recomandă și ne acordă credit în vederea atragerii a cât mai multor tineri spre colegiul nostru. Având în vedere lipsa acută de forță de muncă calificată de pe piața muncii, sperăm ca alături de noi să fie cât mai mulți părinți care să-și îndrume copiii spre Învățământul Profesional, mai ales că după absolvire își pot continua studiile fie la liceu zi ,sau dacă muncesc, la liceu seral”, a declarat directorul școlii ing. Paraschiv Camelia.

Pentru acest an, Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” vine în întâmpinarea absolvenților ciclului gimnazial cu o ofertă bogată care încearcă să răspundă atât nevoilor tinerilor, dar mai ales cererii de pe piața forței de muncă. Calificările de la învățământul profesional sunt diverse, după cum urmează: Mecanic auto, Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist, Confecționer produse textile, Confecționer tâmplărie din aluminiu și mase plastic și Sudor. De asemenea oferta conține și o specializare în domeniul mecanic pentru Învățământul profesional special.