Simpozion internațional pe teme de educație, la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani

Home Educație Simpozion internațional pe teme de educație, la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani
Simpozion internațional pe teme de educație, la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani

Liceul Tehnologic  Dimitrie Leonida Petroșani a fost joi, 9 mai 2019, gazda simpozionului international cu tema „Consilierea și orientarea elevilor în context european”.

Printre participanții care au au prezentat aici o serie de lucrări pe marginea acestui generos subiect de dezbatere s-au numărat  și dascăli care au împărtășit o parte  din impresiile acumulate  în cadrul proiectului Erasmus+ dedicat schimburilor de experiență. ”Prin intermediul acestui parteneriat cu colegi profesori din țările europene care au aderat la acest program, putem să vedem ce fac profesorii din alte țări, așa cum la rândul lor, aceștia au ocazia de a vedea cum acționăm noi în relația cu elevii și să facem un schimb de idei și păreri , o asa–zisă formare profesională, între noi și ei. Am pornit în ideea derulării acestui simpozion de la o realitate care ne arată că elevii nostri, într-un număr foarte mare, pleacă peste hotare, și  ne putem întrebarea dacă nu cuva trebuie să îi ajutăm, să-i consiliem încă din băncile școlii pentru ca aceștia să se poată integra cât mai bine pe piața muncii, fie aici, în România, fie în celelalte țări europene”, a declarat prof. Camelia Paraschiv, director al liceului.

În cadrul simpozionului de la Petroșani, au fost prezentate lucrări ale profesorilor și elevilor de la mai multe școli din România dar și din alte țări precum Belgia, Bulgaria, Italia, Lituania, Spania și Marea Britanie. Toate lucrările prezentate în cadrul acestui simpozion vor fi cuprinse într-un volum cu ISBN care va fi editat în perioada imediat următoare.