Folkistul vulcănean Sergiu Pârvulescu, premiant la Festivalul internațional ”B Zone Folk” de la Piatra Neamț

Home Cultură Folkistul vulcănean Sergiu Pârvulescu, premiant la Festivalul internațional ”B Zone Folk” de la Piatra Neamț
Folkistul vulcănean Sergiu Pârvulescu, premiant la Festivalul internațional ”B Zone Folk” de la Piatra Neamț

Vești bune pentru iubitorii folkului din Valea Jiului vin de la Piatra Neamț, acolo unde în perioada 2-5 mai 2019 s-a desfășurat o nouă ediție a apreciatului Festival Internațional ”B Zone Folk”, un eveniment de referință pentru muzica folk din țara noastră.

Pe scena acestui festival a fost selectat să participe, la secțiunea rezervată concursului, și tânărul (de numai 14 ani), pasionatul și, mai ales, talentatul artist din Vulcan, Sergiu Pârvulescu. Acesta a evoluat alături de alți circa 15 soliști vocali sau grupuri folk din țară, care au fost selectați să evolueze în acest concurs. Mai mult, Sergiu Pârvulescu a reușit să-și adjudece și un loc pe podim, în urma deciziei juriului care i-a oferit Premiul al III-lea. Dincolo de acest lucru, poate și mai important este faptul că tânărul cantautor din Valea Jiului a reușit nu doar să cucerească publicul spectator care a umplut Cetatea Neamțului (locul de desfășurare al festivalului), ci să emoționeze și oaspeții acestui important festival de folk din țara noastră. Așa se face că, în plină evoluție în concurs, pe scenă a urcat artistul Walter Ghicolescu care a cântat alături de Sergiu Pârvulescu, în aplauzele spectatorilor.

”Sunt extrem de mândră de Sergiu, acest copil minunat cu un talent deosebit și o voce aparte. Nu oricine are onoarea de a cânta pe o scenă mare a folkului românesc împreună cu Walter Grigorescu. Felicitări, Sergiu ! Numele tău a intrat alături de marile nume ale folkului. Sunt atât de mândră !…”, a spus Ileana Berki, cea care i-a îndrumat pașii tânărului artist în debutul său muzical.

Pe scena festivalului ”B Zone Folk” de la Piatra Neamț, alături de Sergiu Pârvulescu și ceilalți tineri înscriși în concurs, au urcat și cei mai buni soliști folk din țara noastră, inclusiv doi apreciați cantautori din Valea Jiului: Cătălin Stepa și Florin Paul Camen. Este suficient să amintim aici participarea la acest eveniment a lui Dan Vană, Ovidiu Mihăilescu, Dinu Olărașu, Valentin Moldovan, Cristian Minculescu, Mădălina Amon, Mircea Vintilă, Andrei Păunescu și Cenaclul Flacăra, Cristian Buică, Victor Socaciu, Eugen Avram, Emeric Imre, Bobo Burlăcianu, Trupa Fără zahăr, Magda Puscaș, Maria Ghiorghiu, Paula Arva sau Adrian Sărmășan, pentru a avea tabloul complet al unui festival în care Sergiu Pârvulescu și-a regăsit un binemeritat loc, pe măsura talentului și ambiției sale artistice.

Felicitări, Sergiu Pârvulescu !