Amenajarea locurilor de joacă pentru copii, obiectiv prioritar pentru autoritățile locale de la Vulcan

Home Administrație Amenajarea locurilor de joacă pentru copii, obiectiv prioritar pentru autoritățile locale de la Vulcan
Amenajarea locurilor de joacă pentru copii, obiectiv prioritar pentru autoritățile locale de la Vulcan

Amenajarea locurilor de joacă pentru copii este un obiectiv prioritar și pentru autoritățile locale din municipiul Vulcan. Primarul localității, ing Gheorghe Ile spune că în inventarul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al Primăriei municipiului Vulcan, sunt înregistrate în prezent nu mai puțin de 21 terenuri de joacă pentru copii, realizate în ultimii ani cu fonduri exclusiv de la bugetul local. Acestea sunt amplasate pe următoarele străzi din Vulcan: str. N.Titulescu bl.F1-F2, str. N.Titulescu bl.D8-D9, str. Preparaţiei bl.F4-F5, b-dul M.Viteazu bl.D1-D2, b-dul M.Viteazu bl.B1-E1, b-dul M.Viteazu bl.B3, str. Traian –careu bl.13-15-A3-A4, str. V.Alecsandri bl.42, str. N.Titulescu bl.E4, str. N.Titulescu bl.E5, str. Al.Crizantemelor – parc Fitness, str. N.Titulescu – parc A.Iancu, str.N.Titulescu bl.B53, str. N.Titulescu –careu bl.C16-D4, str. T.Lucaciu-Școala gimnazială nr.1, str. N.Titulescu bl.G3, str.N.Titulescu bl.EVSN(TCH), str. N.Titulescu bl.S63, Parc Octogon, str. Romană bl.55, str. Aleea Lăcrămioarelor-Sohodol.

Acestora li se vor adăuga cel puțin încă alte 4 noi locuri de joacă pentru copiii care vor fi amenajate, în perioada imediat următoare, în zonele Colonia de Jos, Crividia, Centrul Vechi și Micro 3 B. Conducerea Primăriei din Vulcan intenționează și amenajarea unui spațiu de joacă pentru copiii familiilor ce locuiesc în Blocul C1 de locuințe sociale, situat în zona Dincă.

Primarul municipiului Vulcan dă asigurări că echipele Adminstrației Domeniului Public și Privat (ADPP) vor demara lucrări de raparații și renovări la toate terenurile de joacă care sunt deteriorate de intemperii sau din alte cauze. În acest context, Direcția ADPP a Primăriei transmite tuturor părinților sau însoțitorilor copiilor, să vegheze la utilizarea corectă a terenurilor de joacă și la nerăspândirea gunoaielor în aceste zone, special amenajate pentru copii.

”Am investit și în anii precedenți în configurarea și dotarea acestor locuri de joacă pentru copii. Desigur, vom face investiții de acest fel și în continuare. Ne-am propus ca, pe de o parte, să reparăm și să recondiționăm acele echipamente care în timp s-au deteriorat, însă în același timp, am alocat în bugetul local bani pentru achiziția unor noi echipante și instalații de joacă modern și sigure pe care le vom monta în noile locuri de joacă pe care ne propunem să le amenajăm entru copii, pe raza municipiului Vulcan”, a decarat primarul Gheorghe Ile.