Alpinișții ISU Hunedoara, pe podium la o competiție internațională de căutare – salvare de la înălțime

Home Stiri la zi Alpinișții ISU Hunedoara, pe podium la o competiție internațională de căutare – salvare de la înălțime
Alpinișții ISU Hunedoara, pe podium la o competiție internațională de căutare – salvare de la înălțime

Echipa de alpiniști a ISU Hunedoara au urcat pe podium la o competiție internațională de căutare – salvare de la înălțime. Întrecerea organizată la Brașov, timp de 3 zile, a strâns la start 50 de participanți care au participat la acțiuni complexe de salvare de la înălțime. Prima probă a implicat preluarea unei victime și transportul acesteia pe o targă prin spații înguste, în timp ce, a doua probă a constat în salvarea unui alpinist, aflat în stare inconștientă, blocat în coardă pe un versant.

În competiție s-au înscris 6 echipe de intervenție din cadrul #ISUHunedoara, I.S.U. Neamț și I.S.U. Brașov precum și din Polonia și Turcia.

Plt. adj. Iulian Spătaru, plt. maj. Andrei Chirilă, plt. maj. Varga Zsolt, plt. maj. Florin Gavrilă, plt. maj. Daniel Sonoc,plt. maj. Marian Albu și paramedicul Cristian Albu s-au clasat pe o onorantă poziție a 3-a în concursul destinat pompierilor profesioniști, voluntari sau privați, alpiniștilor utilitari și forțelor speciale ale armatei.

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, colonel Viorel Demean, spune ca performanța alpiniștilor hunedoreni este o confirmare a muncii depuse de membrii echipajului în pregătire și a seriozității lor.