Demonstrație RobotX în Cetatea Devei

Home Stiri la zi Demonstrație RobotX în Cetatea Devei
Demonstrație RobotX în Cetatea Devei

Echipa RobotX Hunedoara coordonată de prof. Mircea Nistor va fi prezentă sâmbătă, 18 mai 2019, în Cetatea Devei, acolo unde va avea loc evenimentul intitulat ,,RobotX la Cetate”, organizat în parteneriat cu administrația locală din Deva

Participanții la eveniment vor avea ocazia să afle mai multe despre robotică și să ia parte la demonstrații live cu ,,Cyclone”, cel mai nou robot al echipei. Acesta îndeplinește sarcinile de joc specifice temei FTC 2018-2019, Rover Ruckus, simulând sarcini specifice unui rover ce explorează planete necunoscute (cum ar fi colectarea și sortarea de minerale).

Echipa RobotX Hunedoara a câștigat marele premiu la campionatul național BRD FIRST Tech Challenge Romania, din luna februarie 2019. Membrii echipei au în palmares și titlul de campioni mondiali cucerit în 2018, la First Global Challenge din Mexic. În luna aprilie 2019, echipa RobotX a participat la semifinala Campionatului Mondial de la Detroit – SUA, cel mai prestigios eveniment de robotică.

Mai multe despre membrii acestei echipe care a făcut cunoscut numele României în cel mai mare eveniment STEM și despre pasiunea lor, puteți afla întâlnindu-vă cu ei în Cetatea Deva, sâmbătă, 18 mai 2019, la ora 11:00, pe Paltforma Artilerie Vest.