Alți 110 hunedoreni și-au găsit un loc de muncă după Bursa organizată de AJOFM Hunedoara

Home Economie Alți 110 hunedoreni și-au găsit un loc de muncă după Bursa organizată de AJOFM Hunedoara
Alți 110 hunedoreni și-au găsit un loc de muncă după Bursa organizată de AJOFM Hunedoara

O treime din locurile de muncă ofertate de agenții economici din județul Hunedoara la Bursa locurilor de muncă din 16 mai, organizată de AJOFM Hunedoara, au fost ocupate.

Potrivit informațiilor prezentate de Nicolae Fara, directorul executiv al AJOFM Hunedoara, 110 persoane din cele 643 prezenta la bursă au fost încadrate în muncă, din  cei 251 care au fost selectați în urma dialogului cu angajatorii. Cele mai multe persoane care și-au găsit un loc de muncă în urma Bursei din 16 mai sunt din Deva (27) și Hunedoara (20).

Bursa locurilor de muncă din 16 mai a fost organizată de AJOFM Hunedoara în 8 localități hunedorene, respectiv Deva, Hunedoara, Petroșani, Lupeni, Orăștie, Vulcan, Brad și Hațeg. Evenimentul a fost găzduit de sediile AJOFM din localitățile menționate, mai puțin la Vulcan unde acesta a avut loc în sediul Primăriei municipiului Vulcan. Aici a fost prezent de altfel și directorul AJOFM Hunedoara, Nicolae Fara (fost director tehnic al administrației locale de la Vulcan). ”Pentru AJOFM Hunedoara este o noutate să ținem bursa locurilor de muncă în Primăria Vulcan, la solicitarea administrației locale care ne-a sprijinit nu doar cu locația, ci și prin invitațiile lansate către angajatori și către persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și sperăm ca această colaborare să fie una de succes pentru toată lumea”, a declarat Nicolae Fara, directorul executiv al AFOFM Hunedoara.

La rândul său, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile spune că s-a implicat în organizarea acestui eveniment pentru că sunt foarte mulți cetățeni de la ajutorul social care doresc să-și găsească un loc de muncă, așa cum la Vulcan sunt o serie de angajatori aflați în căutare de personal. ”Am vrut să-i punem față în față pe cei care oferă un loc de muncă în Vulcan, cu cei care caută să se angajeze și cred că am reușit acest lucru, prin intermediul acestei Burse locale organizate împreună cu agenția județeană de ocupare”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

La Vulcan, în cadrul acestei Burse a locurilor de muncă au fost ofertate 77 de posturi. Din cele 90 de persoane care au participat la evenimentul de la Primărie, 13 au fost încadrate de agenții economici participanți.

Directorul executiv al AJOFM Hunedoara se declară mulțumit de rezultatele acestei noi intermedieri a ofertelor de muncă din județul Hunedoara și spune că, rezultatele evenimentelor de acest fel organizate în mod constant de instituția județeană de muncă s-au concretizat în faptul că județul Hunedoara înregistrează, în prezent, cea mai mică rată a șomajului din România.