Duminică, 19 mai, zi de nedeie la Dealu Babii

Home Cultură Duminică, 19 mai, zi de nedeie la Dealu Babii
Duminică, 19 mai, zi de nedeie la Dealu Babii

Tradiția uneia dintre cele mai frumoase sărbători ale momârlanilor din Valea Jiului, continuă în Dealu Babii, una dintre cele mai pitorești așezări momârlănești din Valea Jiului, situat în inima munților, între municipiul Vulcan (de care aparține din punct de vedere administrativ-teritorial) și satul Merișor.

Duminică, 19 mai, sătenii dar și vulcănenii și toți cei care doresc să se bucure de o zi de excepție în mijlocul momârlanilor din Dealu Babii, la căminul cultural din acest sat se va desfășura o nouă ediție a Nedeii de la Dealu Babii, eveniment care a inspirat celebra ”Nedeie Vulcăneană”. Mai întâi, oamenii se vor întâlni la Biserica ortodoxă de la Dealu Babii, pentru slujbă după care, potrivit obiceiului, își vor da întâlnire la nedeia cea cu cântec, joc și voie bună, începând cu ora 14,00 în curtea Căminului Cultural ”Vatra”.

Pentru acest an, în organizarea acestui eveniment, localnici s-au bucurat din nou de sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Vulcan, care au alocat banii necesari pentru toate cele necesare unui eveniment pe măsura renumelui acestuia. Astfel, la Nedeia din Dealu Babii, folclorul momârlănesc va fi vedetă, momentele artistice fiind asigurate de rapsozii Nela și Vasile Mihalache, Ancuța Rotaru, Monica Țugulea, Ansamblurile folclorice ”Doruleț” și ”Rapsozii Vulcanului”, dar și de formația Petre Ciurea.