Universitatea din Petroșani va avea un Centru de pregătire pentru tehnicieni eolieni

Home Educație Universitatea din Petroșani va avea un Centru de pregătire pentru tehnicieni eolieni
Universitatea din Petroșani va avea un Centru de pregătire pentru tehnicieni eolieni

Intenția companiilor de producție energetică eoliană de a-și extinde activitatea în regiunea Văii Jiului și, în general în țara noastră, dar și expertiza deja dovedită în formarea de specialiști în domeniul ingineriei energetice a Universității din Petroșani au constituit premisele unui parteneriat încheiat între instituția de învățământ superior din Valea Jiului și Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA).

În baza acestui parteneriat, sub coordonarea Ministerului Energiei, la Petroșani urmează să fie implementat un proiect european ce are ca subiect tocmai formarea de specialiști în întreținerea și exploatarea instalațiilor eoliene. Potrivit rectorului Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, proiectul cu finanțare europeană intitulat ”Centru de training tehnicieni eolieni în Valea Jiului” presupune înființarea acestuia la Universitatea din Petroșani. În cadrul acestui centru, vor fi efectuate cursuri de calificare și recalificare pentru formarea de tehnicieni în industria regeneabilă, respectiv pentru formarea de tehnicieni pentru partea de distribuție, beneficiind  de suportul CEZ.

Lansarea proiectului va avea loc luni, 20 mai 2019 ora 11,30 la sala Senatului universitar, cu participarea cadrelor universitare implicate ]n proiect, a reprezentanților RWEA și ai Ministerului Energiei.