”Şcoala Altfel” s-a mutat la Uzina de apă de la Jieţ

Home Educație ”Şcoala Altfel” s-a mutat la Uzina de apă de la Jieţ
”Şcoala Altfel” s-a mutat la Uzina de apă de la Jieţ

Un număr de 50 de elevi de la Colegiul Naţional de Informatică „ Carmen Sylva” din Petroşani, coordonaţi de doamnele învăţătoare Violeta Chirilă şi Maria Agavriloaie, au vizitat astăzi, 20 mai 2019, Uzina de apă de la Jieţ.

Vizita copiilor face parte din programul stabilit pentru Săptămâna ”Școala Altfel” şi începe seria vizitelor din activitățile de acest fel care se vor desfăşura în decursul acestei săptămâni, la Uzinele de apă de la Jieţ şi Valea de Peşti, precum şi la staţia de epurare a apei de la Dănuţoni.

Directorul general al Apa Serv, Cristian Ionică împreuna cu şeful Secţiei Staţii Tratare Apă şi Staţii Epurare, Crâsnic Gheorghe şi şeful Uzinei de apă, inginerul Mihaela Sitea i-au condus pe elevi prin toate modulele stației și le-au explicat întreg procesul de tratare a apei, de la intrarea și până la ieșirea ei din stație. Elevii au vizitat decantorul şi sala filtrelor unde au asistat inclusiv la procesul tehnic de spălare al filtrelor. De asemenea, la laboratorul de analize au asistat la modul cum se efectuează analizele de calitate ale apei potabile .

Elevii au învaţat astăzi de la specialiştii Apa Serv noțiuni generale despre traseul apei, despre captarea ei de la sursele natutrale dar și informații esențiale despre importanța apei și a păstrării unui mediu cât mai curat și sănătos.

Ca întotdeauna, elevii s-au dovedit foarte receptivi la toate obiectivele vizitate și cunoștințele acumulate, iar la finalul vizitei a avut loc o sesiune de verificare a acestor cunoșțințe, iar drept dovadă fiecare clasă participantă a primit câte o diplomă personalizată cu evenimentul la care au participat.