Vulcanul găzduiește în iunie Salonul Național de Artă Fotografică

Home Cultură Vulcanul găzduiește în iunie Salonul Național de Artă Fotografică
Vulcanul găzduiește în iunie Salonul Național de Artă Fotografică

Reputatul artist fotograf Francisc Nemeth aduce o veste bună pentru iubitorii artei fotografice din Valea Jiului. La insistențele domniei sale, pe 27 iunie 2019, la Vulcan va fi vernisat Salonul Naţional de Artă Fotografică al membrilor AAFR, sub genericul „Esenţe 2018”.

Vernisajul va avea loc în foaierul Cinematografului Luceafărul în ziua de 27 iunie 2019, orele 10, evenimentul fiind cuprins în cadrul programului cultural al Nedeii vulcănene, ediția 2019. ”Este o mare bucurie pentru mine şi o sărbătoare pentru concitadinii mei vulcăneni că vor putea viziona această expoziţie selectă, care reunește cei mai buni artiști fotografi din țara noastră. Practic, putem spune că ”esența” artei fotografice româneşti va fi din nou prezentă într-un Salon de artă fotografică organizat în cadrul Nedeii Vulcănene, așa cum se întâmpla în anii de debut ai acestui tradițional eveniment cultural de la Vulcan”, a declarat Francisc Nemeth. 

Salonul Naţional de Artă Fotografică al membrilor AAFR a fost vernisat în premieră la Craiova în data de 14 decembrie 2018. 

Artistul fotograf Francisc Nemet, cetățean de onoare al municipiului Vulcan spune că, la propunerea preşedintelui AAFR, Eugen Negrea, organizatorii acestui eveniment au în vedere să invităm și artiştii fotografi din ţară la vernisajul acestui salon, atât pentru a da un plus de valoare acestui eveniment cultural, cât și pentru a le oferi celor mai buni artiști fotografi ai țării ocazia de a-și completa portofoliul de lucrări cu imagini surprinse în natură, la poalele Retezatului şi la Pasul Vulcan. 

Foto: Ionică Merișanu