Dacian Cioloș: ”Vom merge în Parlamentul European pentru a reprezenta drepturile și interesele tuturor cetățenilor României, fără excepție”

Home Politică Dacian Cioloș: ”Vom merge în Parlamentul European pentru a reprezenta drepturile și interesele tuturor cetățenilor României, fără excepție”

Incontestabil, marele câștigător al alegerilor europarlamentare din 26 mai în România este Alianța 2020 USR-PLUS, constituită din două formațiuni politice noi, construite de la zero în ultimii ani căreia analiștii scenei politice și sociologii nu-i dădeau șanse la un scor care să-i asigure o poziție de top în urma acestor alegeri. Așa cum s-a întâmplat însă și în Franța, la ultimele alegeri generale și prezidențiale, această nouă construcție politică din România, avându-i ca lideri pe Dan Barna și Dacian Cioloș s-a bucurat de simpatie și, printr-o campanie electorală care s-a pliat excelent pe tema referendumului care a dublat alegerile din 26 mai, a reușit imposibilul, devenind a treia mare formațiune politică a țării.

USR-Plus a reușit un scor bun și la nivelul județului Hunedoara și chiar în fieful social-democrat din Valea Jiului, păstrându-și poziția de top.

O posibilă explicație a meticulozității și seriozității cu care USR-PLUS au tratat aceste alegeri îl constituie poate și faptul că Dacian Cioloș (unul din liderii Alianței) este singurul politician care a transmis un mesaj politic post-electoral și către redacțiile presei locale. Iată ce ne-a scris (și) nouă, pentru a vă transmite dumneavoastră, Dacian Cioloș:

”Avem două evidențe ale zilei de ieri, o zi excepțională. Am câștigat arătând că suntem profesioniști și organizați. S-a demonstrat falimentul total al actualei guvernări, care nu a fost în stare să le ofere românilor un drept fundamental: dreptul de a vota.

Vă mulțumesc vouă, tuturor celor care ați votat. România este europeană! Le mulțumesc voluntarilor noștri. Le mulțumesc tuturor celor care au muncit ca să se asigure că avem un proces electoral corect, funcțional. Le mulțumesc tuturor românilor pentru acest miracol. Mulțumesc comunității maghiare pentru mobilizare. Mulțumesc pentru răbdare și pentru perseverență. Mulțumesc pentru că ați dat o șansă României.

Ce am obținut împreună în aceste zile este primul pas în construirea unui proiect pentru România. Ne vom pregăti pentru alegerile prezidențiale, dar mai ales pentru a confirma împreună acest rezultat la alegerile locale și apoi pentru un parlament al României reîmprospătat.

Vom merge în Parlamentul European pentru a reprezenta drepturile și interesele tuturor cetățenilor României, fără excepție. Noi vrem să construim punți între comunități. Nu dorim să adâncim faliile dintre cetățenii acestei țări. Nu vă temeți și nu lăsați ca teama să trezească sentimente de ostilitate. Vom lucra în Uniunea Europeană pentru proiecte care să asigure dezvoltarea tuturor regiunilor. Avem un drum lung de parcurs împreună, dar suntem plini de speranță.

Suntem performerii acestor alegeri în întreaga Europa. Am demonstrat că se poate și că suntem sufletul unei noi construcții care va include întregul continent. Un mare mulțumesc pentru românii din diaspora. Cei pe care actuala guvernare i-a primit cu gaze și cu secții de votare improprii. România nu se uită niciodată. Vă mulțumesc!

E prima bătălie. Să ne pregătim pentru cele care urmează. Vin prezidențialele, localele și parlamentarele. Urmează un ciclu excepțional pentru România. Vom putea reconstrui această țară printr-o guvernare onestă și profesionistă. Suntem aici și nu plecăm nicăieri.

Dacian Cioloș”