PSD Hunedoara, o victorie… înfrântă !

Home Politică PSD Hunedoara, o victorie… înfrântă !
PSD Hunedoara, o victorie… înfrântă !

Cu toate că, având ca termen de comparație ultimele alegeri (cele parlamentare din 2016) au pierdut câteva procente bune la nivel județean, social-democrații din județul Hunedoara ar fi avut toate motivele să jubileze la închiderea urnelor pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, având în vedere că acestea le-au adus prima poziție în clasamentul competitorilor pentru acest scrutin, scoruri record de peste 40, chiar 45% în fieful electoral din Valea Jiului și ”renumele” de a fi colorat harta județului Hunedoara în roșu, într-o zonă geografică dominată de galben de PNL și bleau de USR-PLUS.

Cu toate acestea, liderii PSD Hunedoara nu au avut prea multe motive de bucurie după aflarea rezultatelor la acest scrutin. Asta deoarece, la nivel național, PSD a pierdut alegerile europarlamentare iar, în aceste condiții, candidatul Organizației județene a PSD Hunedoara pentru Parlamentul European, lider al Organizației municipale Deva a PSD, deputatul Natalia Elena Intotero a pierdut șansa de a obține un mandat de eurodeputat.

Duminică seara, la sediul organizației județene Hunedoara a PSD, liderul social-democraților hunedoreni, deputatul Laurențiu Nistor s-a declarat nemulțumit de scorul obținut de PSD la nivel național, un scor pe care acesta îl considera imposibil. ”Este votul electoratului, îl respectăm, poate vedem şi greşelile care le-am făcut noi, poate vedem în acest vot şi ce trebuia să nu facem sau ce trebuia să facem mai mult. Cred că mai mult decât s-a făcut, și anume să se respecte programul de guvernare aproape la zi, nu putem să ne reproşăm nimic. Sigur, este un scor care nu ne avantajează, dar întotdeauna când vrei să faci mult şi bine pentru o ţară, probabil lumea te judecă altfel”, a declarat deputatul Laurențiu Nistor.

Pe de altă parte, vicepreședintele PSD Hunedoara, deputatul Natalia Intotero este de părere că aceste alegeri au arătat, prin numărul mare de participare, care a depășit toate prognozele, că românilor le pasă de țara lor și de locul ei în Europa.  „Eu vreau să le mulţumesc, înainte de orice, tuturor românilor care au participat la vot, atât din ţară cât şi din afara graniţelor. O prezenţă atât de mare cum a fost înregistrată în acest an la alegerile europarlamentare demonstrează încă o dată că românilor le pasă de ţara noastră. Şi îmi doresc din tot sufletul ca cei care vor reprezenta România în Parlamentul European să fie cu adevărat patrioţi şi începând de mâine cu toţii să-şi dea mâna pentru România care, aşa cum este ea, reprezintă a şaptea putere între cele 28 de ţări ale Europei . Vrem să simţim cu adevărat că suntem trataţi  în mod egal în Europa. Depinde foarte mult de atitudinea celor care vor fi prezenţi în Parlamentul European. Viaţa merge înainte şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care ne-au votat, şi celor care nu ne-au votat pentru că au ieşit la vot. În special vreau să mulţumesc tuturor colegilor din PSD – Organizaţia Judeţeană Hunedoara p care i-am simţit nu ca o echipă, ci cu adevărat ca o familie”, a declarat Natalia Intotero. 

Dincolo de orice cuvinte, cert este că pe 26 mai 2019, în județul Hunedoara, PSD a obținut o victorie… înfrântă !