Tineri vulcăneni preocupați de administrația publică de la Vulcan în programul ”Școala altfel”

Home Administrație Tineri vulcăneni preocupați de administrația publică de la Vulcan în programul ”Școala altfel”
Tineri vulcăneni preocupați de administrația publică de la Vulcan în programul ”Școala altfel”

Interesul din ce în ce mai mare al tinerilor față de activitățile politice și de administrație publică este demonstrat nu doar de numărul mare al participanților la scrutinul electoral de duminică, 26 mai ci și de faptul că, spre exemplu la Vulcan, aceștia doresc să afle din ce în ce mai multe despre felul în care se derulează activitățile în folosul comunității de către administrația publică locală.

În acest context se înscrie și vizita pe care au avut-o astăzi un grup de elevi de la Liceul Tehnologic Mihai Viteazu și Școala gimnazială nr. 5, însoțiți de prof. Daria Ulari, la sediul Primăriei municipiului Vulcan. Aceasta s-a derulat în urma temei alese de aceștia pentru activitățile programate în ”Săptămâna altfel”. Elevii au fost primiți la Primărie chiar de către primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. Acesta i-a invitat în biroul său și, într-un dialog destins, le-a prezentat succint informațiile de bază legate de felul în care este coordonată activitatea administrației publice locale.

Tinerii au putut afla amănunte despre proiectul cu fonduri europene, care a presupus modernizarea sistemului de învățământ din municipiul Vulcan, un proiect apreciat unanim de elevii și profesorii din localitate, proiect care, de altfel, a fost și premiat cu locul I la nivel național și în urma căruia toate unitățile școlare din municipiul Vulcan au fost modernizate și dotate corespunzător cerințelor educaționale europene.

La rândul lor, elevii care au vizitat Primăria din Vulcan au fost interesați să cunoască cum se derulează anumite proiecte și care este parcursul acestora de la idee până la concretizare. Unul dintre subiectele de interes abordate de elevi a fost și acela al Bazinul de Înot, un proiect anunțat de administrația locală de la Vulcan și care, potrivit primarului Gheorghe Ile,  va fi realizat în zona de lângă Mini-Max. ”Am conceput acest proiect împreună cu colegii din administrația locală, la propunerea venită chiar din partea tinerilor din Vulcan și vom realiza acest obiectiv în special pentru copiii și tinerii din Vulcan”, a spus primarul Gheorghe Ile.