Natalia Intotero ar putea reveni în funcția de ministru al Românilor de Pretutindeni

Home Politică Natalia Intotero ar putea reveni în funcția de ministru al Românilor de Pretutindeni
Natalia Intotero ar putea reveni în funcția de ministru al Românilor de Pretutindeni

Primul Ministru al Guvernului, Viorica Dăncilă a declarat marți seara, după ședința Comitetului Executiv Național (CEx) al PSD, că va transmite Președintelui României un nou set de propuneri pentru completarea posturilor din Guvern rămase vacante înaintea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

Aceasta a anunţat şi schimbările din guvern pe care le va trimite preşedintelui Klaus Iohannis. Acestea sunt următoarele:

Vicepremier- Titus Corlăţean (propunere venită după ce actualul vicepremier Viorel Ștefan urmează să preia, de la 1 iunie, funcția de membru al Curții de Conturi Europene);
Ministerul Justiţiei– Ana Bischall (propunere venită după demiterea lui Tudorel Toader);
Ministerul Fondurilor Europene- Roxana Mînzatu (deputat PSD de Braşov, propunere venită după demisia Rovanei Plumb).

La Ministerul Românilor de Pretutindeni, premierul propune revenirea pe post a deputatului PSD de Hunedoara, Natalia Intotero, care a ocupat această funcție în Guvernul Dăncilă dar care, la recomandarea fostului președinte Liviu Dragnea, a demisionat înainte începerii campaniei electorale unde a ocupat locul 11 pe lista de candidați propusă de PSD.

Premierul speră acum că deciziile preşedintelui României față de aceste propuneri să ţină de legalitate şi nu de oportunitate. ”O să sun la domnul preşedinte şi spre să lase la o parte campania electorală sau jocul politic”, a declarat Viorica Dăncilă.

PSD a luat, în ședința CEx de marți, 28 mai și o serie de decizii în ceea ce privește stabilirea unor noi membri în conducerea PSD. Astfel, în funcția de președinte al PSD a fost desemnată Viorica Dăncilă, în cea de președinte executiv – Paul Stănescu iar funcția de secretar executiv a fost preluată de deputatul Rodica Nassar. De asemenea, Gabriela Firea a fost votată în CEx ca preşedinte interimar al PSD Bucureşti.