Costume de carnaval, personaje de poveste și copii fericiți, pe străzile din Petroșani, de Ziua Copiilor

Home Stiri la zi Costume de carnaval, personaje de poveste și copii fericiți, pe străzile din Petroșani, de Ziua Copiilor
Costume de carnaval, personaje de poveste și copii fericiți, pe străzile din Petroșani, de Ziua Copiilor
  1. Cu emoția și bucuria pe care doar niște copii fericiți o pot radia în jurul lor, ziua de 1 Iunie a fost cu adevărat o zi mondială a copiilor la Petroșani. Asta și pentru că, încă de la primele ore ale dimineții, zona din fața Primăriei s-a umplut de zâne și feți frumoși, dar și de cele mai îndrăgite personaje din desenele animate și din cele mai frumoase povești ale copilăriei, cu toții reuniți la Petroșani pentru tradiționala paradă a costumelor de carnaval. Alături de personajele de poveste, întruchipate cu talent și pasiune de actorii Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani, cei mici au venit, la rândul lor gata de paradă, cu frumoase costume de carnaval, chiar dacă, anul acesta, a fost nevoie de un accesoriu în plus pentru ele: umbrela. Așa se face că, dacă nu ai fi știut ce se întâmplă de fapt la Petroșani, ai fi putut crede că orașul s-a transformat  într-un veritabil platou de filmare pentru realizarea unei noi variante a celebrului film ”Marry Poppins”.

Toată această alegorie de costume și personaje au defilat pe străzile din centrul Petroșaniului, spre bucuria părinților, a bunicilor și a celorlalți oameni care au savurat din plin parada celor mai frumoase costume de carnaval.

Pentru cei mici, dar și pentru părinți și bunici, în amfiteatrul în aer liber din Parcul ”Comunitatea Europeană” din centrul Petroșaniului, parada costumelor de carnaval a fost completată de spectacolul de poveste, prezentat de actorii teatrului din Petroșani, dar și de recitalul copiilor talentați din echipa de artiști a pofesorului Tiberiu Coconeț de la  Ansamblul ”Lirica”. În plus, copiii au avut parte de ziua lor, la Petroșani, și de o întâlnire cu roboții realizați de echipajul ”Alpha Bit” de la Colegiul Național Mihai Eminescu și Wafy de la Colegiul Tehnic „Constantin Brancusi” din Petrila, care au făcut o frumoasă demonstrație pentru pasionații de robotică.

”Copiii sunt tot ceea ce avem mai de preț, pentru că ei sunt viitorul nostru și al comunității noastre. De aceea, Ziua Internaţională a Copiilor e sărbătoarea lor și a noastră, iar la Petroșani nimic nu stă în calea unei astfel de sărbători.
Chiar dacă vremea nu a ținut cu noi, și anul acesta ne-am dat întâlnire la Parada Costumelor de Carnaval și ne-am bucurat, cu mic, cu mare, de plăcerea de a fi, din nou, copii”,
a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.