Consiliul județean Hunedoara va finanța realizarea unui sens giratoriu pe DN 66 la intersecția spre orașul Petrila

Home Administrație Consiliul județean Hunedoara va finanța realizarea unui sens giratoriu pe DN 66 la intersecția spre orașul Petrila
Consiliul județean Hunedoara va finanța realizarea unui sens giratoriu pe DN 66 la intersecția spre orașul Petrila

Unul dintre punctele nevralgice ale circulației rutiere din Valea Jiului îl constituie, de ani buni, intersecția de pe DN 66 cu strada Dealului din zona Dărănești a municipiului Petroșani, aceasta fiind cea mai importantă cale de acces spre orașul Petrila. Pentru că intersecția este situată într-o zonă de trafic intens (pe DN66, la ieșirea din Petroșani spre Deva), dar și într-un punct de vizibilitate scăzută, cozile formate de autovehicolele care vin dinspre Petrila, în mod special la orele de vârf, se întind pe sute de metri și nu de foarte multe ori aici au avut loc accidente de circulație.

În urmă cu trei ani, primarul orașului Petrila, Vasile Jurca a lansat discuția realizării în această intersecție a unui sens giratoriu care ar putea fluidiza circulația rutieră din zonă. Demersul s-a dovedit însă ceva mai dificil de pus în practică, având în vedere că strada Dealului aparține municipalității din Petroșani.

La intervenția autorităților locale din Petrila și Petroșani, dar și datorită solicitărilor venite din partea consilierului județean Doinița Maria Bălănesc (care este cetățean al orașului Petrila), Consiliul județean Hunedoara și-a asumat responsabilitatea realizării unei astfel de investiții.

În acest scop, Consiliul local al municipiului Petroșani și Consiliul județean Hunedoara au aprobat încheierea unui contract de asociere având ca obiectiv tocmai amenajarea unui sens giratoriu la intersecția străzii Dealului cu DN 66, în zona Dărănești. Acordul a fost aprobat în ședințele publice ale celor două autorități locale de la finalul lunii mai.

 ”Mă bucur că, în sfârșit, s-au putut finaliza demersurile legale privind asocierea dintre Consiliul județean Hunedoara și Consiliul local al municipiului Petroșani, astfel încât să putem demara investițiile la realizarea acestui sens giratoriu, un lucru pe care participanții la traficul rutier din orașul Petrila îl așteaptă de multă vreme. Am susținut de la bun început acest proiect și mă bucur că, iată, Consiliul județean Hunedoara a răspus solicitărilor pe care și eu le-am transmis în această direcție și a decis să finanțeze și să realizeze acest necesar sens giratoriu. Le mulțumesc colegilor consilieri care și-au dat girul pentru realizarea acestei asocieri și sper acum că vom trece rapid peste celelalte etape necesare, astfel încât să reușim chiar în acest an să avem un sens giratoriu în această intersecție de la ieșirea in orașul Petrila spre Petroșani”, a declarat consilierul județean Doinița Maria Bălănesc.

Potrivit documentului semnat între municipalitatea din Petroșani și Consiliul județean Hunedoara, în vederea realizării în comun a acestui sens giratoriu, se crează cadrul legal necesar care să permită finanțarea și realizarea acestui obiectiv. În urma deciziei adoptate de Consiliul județean, acesta și-a asumat responsabilitatea finanțării integrale a acestui obiectiv de investiții pentru care, potrivit precizărilor făcute de administratorul public Costel Avram, există și fonduri disponibile în bugetul de investiții pentru anul 2019 al Consiliului județean.