Senatorul hunedorean Carmen Hărău prezentă în topul Capital al primelor 100 de femei de succes din România

Home Politică Senatorul hunedorean Carmen Hărău prezentă în topul Capital al primelor 100 de femei de succes din România
Senatorul hunedorean Carmen Hărău prezentă în topul Capital al primelor 100 de femei de succes din România

Topul ”100 de femei de succes din România”, publicat recent de revista Capital, o include și pe senatoarea PNL de Hunedoara, Carmen Eleonora Hărău. Aceasta ocupă locul 41 în topul realizat de jurnaliștii apreciatei reviste economice din țara noastră.

Iată cum o prezintă jurnaliștii de la Capital pe Carmen Hărău: ”Carmen Hărău a activat de-a lungul timpului în cele mai diverse medii, de la economist într-o întreprindere, la expert contabil, profesoară, antreprenor, jurnalist economic, editorialist și pamfletar la radio și în on – line, până la poziția de parlamentar. Încă din 1983, după terminarea Facultății de Cibernetică Economică, devine profesoară de economie. Începând cu anul 1998 aceasta devine conferențiar în cadrul Universității Politehnice Timișoara. La mijlocul anilor 1990 se lansează în business, unde reușește realizări notabile. Construiește pas cu pas unul dintre cele mai puternice grupuri de firme din județul Hunedoara, orientate spre export de confecții metalice, reparații și întreținere de instalații industriale sau construcții – montaj. Iese din lumea antreprenoriatului în 2012 când decide să candideze pentru un post de deputat din Partea Partidului Național Liberal. În 2016 candidează din nou și câștigă un mandat de senator. Carmen Hărău dovedește o implicare activă și în plan social. Finanțează de zeci de ani un program de burse școlare acordat în regim privat, pentru școlari merituoși proveniți din familii modeste. De asemenea, finanțează campanii în zona educației sanitare pentru control medical preventiv, în special în ceea ce privește depistarea precoce a cancerului de sân și col uterin. Nu în ultimul rând, a sponsorizat editarea unor lucrări de istorie locală și monografii”.

Topul ”100 de femei de succes” realizat de revista Capital reprezintă o recunoaștere a meritelor celor mai puternice femei din România, care activează cu succes în diverse domenii de activitate, precum mediul de business, politic, justiţie, mass-media, medicină, cultură sau sport. Pentru nominalizarea femeilor incluse în Top au fost luati în calcul cinci indicatori ai succesului și anume: realizările, notorietatea, cariera, povestea ce inspiră și influența. Fiecare categorie a fost notată cu maxim 200 de puncte și cinci stele în casetele grafice de prezentare a personajelor. Carmen Hărău a obținut 580 de puncte, cele mai multe stele fiindu-i acordate la categoria ”Realizări”.

Mulțumesc revistei Capital că m-a inclus în Top 100 femei de succes din România! Mi se întâmplă pentru întâia oară”, a scris Carmen Hărău pe pagina sa de facebook despre această nominalizare.