Toma Coconea, popas la CJH, înainte de plecarea spre al zecele start la Red Bull X Alps

Home Stiri la zi Toma Coconea, popas la CJH, înainte de plecarea spre al zecele start la Red Bull X Alps
Toma Coconea, popas la CJH, înainte de plecarea spre al zecele start la Red Bull X Alps

Temerarul sportiv petroșenean Toma Coconea a plecat astăzi, spre Austria, acolo de unde peste doar câteva zile va lua pentru a zecea oară în cariera sa, startul competiției Red Bull X Alps 2019 – cea mai dificilă cursă de aventură din lume. Toma este, de altfel, singurul sportiv din lume care a participat la toate edițiile de până acum ale acestui concurs.

Înainte de a pleca spre Salzburg, Toma Coconea s-a oprit preț de câteva minute la sediul Consiliului Județean Hunedoara, unde a fost primit de președintele Mircea Flaviu Bobora și de administratorul public, Costel Avram. Reprezentanții CJ Hunedoara i-au urat succes sportivului hunedorean și au avut grijă ca deplasarea lui Toma Coconea la această competiție să fie făcută în cele mai bune condiții.

”În compania marilor sportivi ai României, mândria și onoarea sunt sentimente pe care le trăiești în mod firesc. Sub aceste auspicii am primit astăzi vizita concitadinului meu Toma Coconea, temerarul nostru campion care peste doar câteva zile, va lua startul în cea mai importantă competiție de alergare și zbor cu parapanta din lume: Red Bull X Alps. Împreună cu președintele Consiliului județean, Mircea Flaviu Bobora, ne-am bucurat că am putut și noi pune umărul la cheltuielile pe care le implică participarea sportivului nostru în această competiție. L-am felicitat pentru curajul său, pentru consecvența sa și pentru felul în care de fiecare dată înțelege să-și reprezinte țara, regiunea și orașul. Desigur, i-am urat succes și ne dorim să-l avem din nou ca oaspete la Deva și la finalul acestei competiții, când sperăm că va reveni și cu laurii de campion. Succes, Toma Coconea !”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara. 

La rândul său, Toma Coconea s-a declarat optimist cu privire la șansele sale în acest concurs internațional. „Anul acesta sunt foarte optimist, o să profit de experiența mea de 20 de ani de X-Alps. Se preconizează o cursă tehnică, e foarte multă zăpadă în Alpi și sunt puncte foarte dificile. Este o cursă mai lungă ca în anii anteriori. Preconizez o cursă dură, dar sunt un luptător și sunt foarte încrezător. Este pentru prima dată când merg atât de bine organizat și vreau să-i mulțumesc domnului Costel Avram pentru tot sprijinul pe care l-am primit”, a spus Toma Coconea.

Traseul aerian pe care îl va parcurge sportivul hunedorean la Red Bull X-Alps are între 1.500 și 2.000 de kilometri, iar lupta fizică cu Alpii se va da pe un traseu lung de 1.000 de km. Startul se va da din Piața Mozart din Salzburg, pe 13 iunie, iar sfârșitul cursei va fi la Monte Carlo. La Red Bull X-Alps 2019 participă 32 de sportivi din 20 de țări, vârsta medie a participanților fiind de 35 de ani.